Маските – незаменима част от разкрасителните процедури за лице

„Възрастта не е най-важното за една жена. Можете да бъдете възхитителни на 20, очарователни на 40 и да останете неотразими до края на дните си“.

„Лицето Ви на двадесет години Ви е дадено от природата; какво ще бъде на петдесет, зависи от Вас“.

Коко Шанел

За женската красота са се пишели поеми, пеели са се песни.

От хиляди години жените са се опитвали да съхранят младостта и красотата си или да подобрят външния си вид. Безспорен факт е, че няма некрасиви жени, а само недобре поддържани.

Какво представляват маските за лице

Маската е концентриран козметичен продукт, който има целенасочен ефект, тоест решава конкретен проблем.

Козметичните маски за лице се използват за подобряване на качеството на кожата и доставяне на допълнителна хидратация и са съществена част от разкрасителните или терапевтичните процедури за лице. Те  са едни от най-популярните средства за грижа за кожата, тъй като съдържат висока концентрация на активни вещества и осигуряват интензивно въздействие  върху кожата с почти моментален ефект. Поради тази причина поставянето на маска е сред най-обичаните и наложили се във времето средства за разкрасяване, способни да решат различни кожни проблеми и да придадат на лицето здрав, свеж и младежки вид.

Важно е да се знае обаче, че и най-добрите маски за лице сами по себе си не могат да решат всички козметични проблеми, например да заличат бръчките, да подобрят цвета на кожата или да премахнат несъвършенствата. Те трябва да бъдат допълнени с други средства, използвани ежедневно – кремове, тоници, серуми.

Нуждаем ли се от маска за лице

Все още има жени, които се питат дали имат нужда и от маски за лице, след като всеки ден използват козметични продукти: дневен и нощен крем, тоник, почистващи препарати, серуми… Кожата не получава ли достатъчно хранителни вещества от тях?

Козметиката за ежедневна грижа е насочена главно към решаването на проблеми, като  почистване и овлажняване, защита на кожата, подобряване на нейната текстура и външен вид. Като правило, тези продукти действат в повърхностните слоеве на епидермиса, без да проникват в дълбочина. В състава си те не съдържат достатъчно активни компоненти, за да се справят с всички проблеми и нужди на кожата и нейните потребности през всяка възраст и в различни етапи от живота на жената.

Маските решават ли кожни проблеми

Отговорът е категоричен –  да, могат да помагат! Но само при условие, че продуктът е избран правилно, преди всичко в съответствие с типа кожа и при правилно диагностициран проблем.

Много жени се борят с кожни проблеми през целия си живот. Ключът към красивата кожа е грижата за нейното състояние. Целта на козметичните терапии е да  подобрят несъвършенствата по лицето и тялото. Въпреки, че разкрасяващата козметиката е създадена за подобряване на външния вид и наистина се справя добре с тази си задача, при всички положения е по-добре проблемът да бъде решен, а не маскиран.

Кога е препоръчително да се използва маска за лице?

Желателно е да включите тази процедури във вашата програма за грижа за лицето не по-рано от 25-годишна възраст. Изключения правят случаите, в които е налице проблемна кожа.

В зависимост от предназначението и вида, този вид козметика се използва на курсове или редовно, но не по-често 2-3 пъти седмично. Програмата за грижа може да включва едно или няколко козметични процедури – всичко зависи от възрастта на кожата и нейното състояние и е препоръчително тази преценка да се прави от компетентен специалист.

Маски за лице – видове маски и начин на прилагане

За професионална грижа в салоните за красота маските се прилагат за решаване на един или друг проблем или най-често съобразено с нуждите на кожата в дадения момент.

Една маска за лице може да бъде почистваща, овлажняваща, подхранваща, избелваща, успокояваща, коригираща проблемни участъци или цялата кожна повърхност и разбира се antiage- маски и такива с лифтинг ефект.

Маските могат да бъдат с кремообразни, гелообразни, парафинови, колагенови, силиконови и с друга структура.

Маски според типа кожа – Те са за нормална, чувствителна, атопична, алергична, суха, мазна, комбинирана или пигментирана  кожа.

И, разбира се, маските се делят и според начина на тяхното прилагане – измиващи се, неизмиващи се, снемащи се, текстилни и други.

Всяка козметична маска, както вече казахме, съдържа комплекс от активни съставки във висока концентрация и нейното действие ще бъде насочено към решаване на конкретни проблеми.

Добре е, обаче  да се помни, че неразумното и прекалено честото използване на маски, може съвсем да не доведе до резултата, който сте очаквали. Всички препоръки по прилагането е препоръчително да се правят от специалист- козметик, с отчитане на типа кожа и конкретния проблем на кожата в момента.

Козметичните маски за лице много често се прилагат в салоните за красота в завършващия етап на козметичните процедури. Когато е проведена агресивна процедура като пилинг, мезотерапия и др. и при нужда да бъде успокоена стресираната кожа в завършващия етап, козметиците почти задължително препоръчват поставяне на маски за лице.

Действието на маската ще е насочено към успокояване на кожата, премахване на зачервяванията и намаляване на раздразненията. Обикновено в състава на такива маски може да влизат такива вещества, като екстракти от растения – жожоба, лавандула, лайка, алое вера; Д-памтенол; различни антиоксиданти; хиалуронова киселина и други.

Козметичните маски, които се използват в  салоните и клиниките за красота, са предоставени от фирми, лицензирани в производството на професионални козметични продукти, където концентрацията на активни съставки е напълно балансирана и проверена чрез множество изследвания и с доказана медицинска ефективност и терапевтичен ефект.

Разбира се, стойността им е в пъти по-висока от предлаганите маски в супермаркетите например, но не си заслужава да пестим за здраве, красота и младост.

И така, когато трябва да вземете решение за собственото си здраве и външен вид, разумният избор е да се доверите на професионалисти.

Ние Ви очакваме!

error: Content is protected !!