Men

Лазерна епилация за мъже в София

Въпреки че лазерната епилация доскоро беше процедура, на която се подлагаха предимно дамите, вече е предпочитана и от много господа. Тя е ефективен начин за премахване на окосмяването, а когато говорим за лазерна епилация мъже, мнения можете да откриете изцяло в положителна насока.
В сравнение с жените, на мъжете се налага да правят по-чести процедури, поради по-бързия растеж на косъма. И въпреки това този метод бива предпочитан поради неговите отлични резултати и по-малко болка. Затова и все повече салони предлагат лазерна епилация за мъже в София.
Повечето мъже имат окосмени зони, които създават дискомфорт или просто са трудни за бръснене и поддържане гладки. В настоящата статия ще ви посочим всички предимства и особености на лазерната епилация за мъже.

Защо да заложите на лазерна епилация за мъже?

Случвало ли ви се е да имате окосмяване по гърба, раменете, кръста или гърдите, което е упорито, но вие искате да премахнете? Със сигурност това е проблем, с който се срещат много представители на силния пол, особено през лятото, когато настъпи сезонът на плажовете и басейните.
Някои господа прибягват до добре познатия метод на кола маската, която обаче е болезнена и отнема повече време. Както вече споменахме, мъжките косми растат повече и по-бързо, а и са по-твърди. Затова ефикасен метод за трайно премахване на окосмяването на кръста, раменете и гърба е лазерната епилация. Това е бърз начин, който е с дълготраен ефект, а след няколко процедури можете наистина да забравите за космите. Усещането за болка е минимално – оприличава се на леко опарване.
Много мъже предпочитат да бъдат със съвсем гладки гърди, корем, интимни зони и врат. Тези части от тялото могат да създадат немалко проблеми при кола маска или бръснене – обърнати косъмчета или възпаления, които са изключителни неприятни. С лазерната епилация мъже интимна зона или друга няма да имате такъв проблем.
След кола маска кожата има нужда от възстановяване и успокояване на зачервяванията. Лазерната епилация обаче не дразни кожата и няма възстановителен период.

Каква е цената за лазерна епилация?

За изненада на някои процедурата не е скъпа. За лазерна епилация мъже цените са изключително приемливи, а резултатът е повече от задоволителен.
Особено примамливи са промоционалните оферти, които включват няколко зони и са със значително по-ниска стойност, отколкото ако изберете зоните поотделно.
Лазерната епилация се счита за един от финансово изгодните методи за обезкосмяване и това е едно от основните ѝ предимства, наред с бързината на процедурата и необходимостта от това да се прилага по-рядко (от 45 до 60 дни между отделните посещения). Освен това, можете да постигнете трайно обезкосмяване след определен брой процедури (между 6 и 10).

Какво трябва да знаем, преди да отидем за първи път на лазерна епилация?

Подготовката на кожата преди лазерна епилация е еднаква за мъжете и за жените. Важно е две седмици преди и след процедура да не се излагате на слънце или солариум.
Също така, за да има максимален ефект от процедурите, 12 часа преди всяка сесия трябва да сте избръснали космите. Не залагайте на някой от методите за отскубване, защото така ще махнете космите в активна фаза на растеж и няма да бъдат отстранени от лазера.

error: Content is protected !!