За нас

мисия и визия

RONIQUE не е просто нашето работно място. RONIQUE е нашия дом. Място, на което се срещаме със стари приятели, запознаваме се с нови и  се свързваме като семейство. Подкрепяме се, мотивираме се за успех и си помагаме с всичко, което е нужно, за да постигнем желаното.

За нас пътя на красотата започва отвътре навън. Основната ни цел е да се погрижим за здравето на нашите клиенти. Тогава красотата е неизбежна. За да сме успешни, прилагаме комплексен метод на работа. Затова е много важно да имаме цялата необходима информация, за да изготвим персонализирана програма. А Вие да имате нашата подкрепа не само при нас, в RONIQUE, но и у дома. А това включва персонална грижа с качествени продукти за всеки момент от деня. Нашите обучени и сертифицирани терапевти са на разположение за консултация и разговор при всяка нужда.

Знаем, че доверието не се печели лесно. Ние сме готови да Ви посрещнем с усмивка и разбиране, да научим за Вашите цели, мечти, притеснения, да направим план и стъпка по стъпка заедно да извървим пътя. И накрая, разбира се, да празнуваме успехите.

Каним Ви на гости на чаша кафе или ароматен чай. Да поговорим за нещата, които ни вълнуват. И да намерим решенията заедно.

КАУЗА

Аз съм Вероника и съм създател на RONIQUE. Преди години, след време на очакване, болка и разочарования, осинових сина си Любомир. Много по-късно разбрах, че аз също съм осиновена. И наблюдавайки израстването на детето си с всички негови страхове, тревоги, съмнения, имах осъзнаването, че това е „добро“ повторение на моя живот. Сега преминаваме през предизвикателствата заедно и израстваме в тях. И за мен е повече от лична каузата, с която приех да работя. Срещата ми с един изключителен човек, Иванка Шалапатова, Изпълнителен директор на „Фондация за нашите деца“ (https://detebg.org) и нейния екип, ме свърза още по-тясно с идеята. И за мен е огромна отговорност да приема работата си с нея и фондацията, която оглавява. Въпрос на личен избор. Моят е осъзнат.

И аз те каня да приемеш поканата ми да ти разкажа колко малко трябва, но от сърце, да подариш на дете усмивка от радост и сълзи от благодарност. Защото не просто вярвам, а знам, че да даваш е много повече от това да получаваш. И дори само на едно дете да дадеш слънце, ти си огрял Земята. Струва си.

Нашият екип

Вероника Начева

Вероника е създателя и двигателя на RONIQUE. Притежава три висши образования в икономическо, инженерно и компютърно направление и години наред работи в тези сфери. Но търсещата ѝ природа не търпи застой и преди 10 г. тя намира истинското си призвание – козметологията. Работи със страст и любов. Клиентите ни ѝ се доверяват не само в грижата за кожата на лицето, но и за тялото: Рони е и сертифициран треньор по Xbody – EMS тренировки. RONIQUE е нейна сбъдната мечта, мисия и цел, която надхвърля първоначалния си облик и се превръща в много повече – място, където здравето е функция на красотата, а красотата се поддържа с внимание. Място, в което всеки може да намери разбиране, подкрепа и грижа.

Бистра Вълкова

Родена съм в град Ямбол, но след завършване на гимназия семейството ми се премества в София. Всъщност едно от важните за мен неща е семейството ми, с което се подкрепяме, забавляваме и от което черпя своята енергия, подкрепа и чар. В него много се пее, танцува, дори професионално и най-вече има невероятна любов към децата и движението.
Затова и до днес моите основни дейности са за работа с деца и младежи. Както и споделяне на групова работа за физическо и психическо развитие.
В годините спортувам от дете, а по-късно поддържам форма чрез пилатес, специална, разработена от мен гимнастика, йога. Имам 5г. опит като инструктор.
Имам две магистратури, които активно използвам и до днес в професията си – философия и психология. Обучавам се постоянно за подобряване на физическите и социалните си умения.
От 2010 г. съм сертифициран масажист.
В живота си се ръководя от два основни  принципа – да правя неща, които са полезни, но и ми доставят удоволствие. Така работя, така отгледах сина си, това влагам във всяка своя дейност! И като треньор!

Антония Минева

Родена и израснала в град Дупница. В началото на „кариерата“ си като човек тя се развива изцяло в творческите направления – танци, рисуване, свирене на пиано, писане, но интересът и любовта ѝ към животните е това, което определя пътя ѝ след детските години. Записва да учи Ветеринарна медицина, но животът ѝ предлага други възможности за развитие и години наред има собствен бизнес.

През 2018 ѝ назначават операция заради #ендометриоза. По това време Мирела Ряшева, с която са приятелки, вече е започнала обучението си за Боуен терапевт.

Решават да пробват с Боуен да решат проблема и само след няколко процедури, нуждата от операция отпада. Тук интересът ѝ към ефекта от терапията върху самата нея и това, че познанията ѝ, базирани на традиционната медицина, не могат да обяснят как точно работи този метод на въздействие върху тялото, я повеждат по пътя на Боуен. Записва се в Академията по Боуен терапия само два месеца по-късно. А Ветеринарната медицина и познаването на анатомията на животните ѝ дават възможност да прилага терапията успешно и върху животни.

Тъй като върви по пътя на своята приятелка, а вече и Боуен колега Мирела Ряшева, тя също надгражда знанията си с метода Приложна #кинезиология – революционна наука, която оценява активността на рефлексите на конкретно избрани скелетни мускули и това, как се променя тонуса им при различни натоварвания и специфични провокации. Приложната кинезиология позволява да се определи #причината за #функционалните #нарушения в организма и да се състави най-ефективен алгоритъм за #лечение.

Интересува се от различни холистични терапевтични методи, насочени към активирането на вътрешните механизми на организма за постигане на баланс в тялото. Този интерес я среща с Юмейхо терапията и през 2022 завършва курс по Юмейхо терапия (II дан).

Юмейхо е цялостна философия за постигане на пълен баланс и хармония на човека със себе си и с заобикалящия го свят, включваща в себе си масажни и наместващи техники, гимнастически упражнения и вътрешни практики, целящи да съвместят центъра на тежестта с енергийния център на човека.

Юмейхо е основно профилактичен метод за изправяне на цялото тяло, балансиране на работата на мускули и съединителна тъкан и за радикалното премахване на болести, причинени от размествания и дисбаланс в тялото.

Водена от желанието си да предложи цялостна грижа за здравето и красотата на своите клиенти, тя завършва курс по Класически масаж и Подмладяващ масаж за лице Реджуванс. #Реджуванс е техника за естествен лифтинг – възвръща виталността на лицевите мускули, изравнява тена и подобрява симетрията на лицето, активира метаболизма на кожата, заглажда фините линии и бръчки, оживява мимиката и едновременно с това релаксира цялото тяло.

Мирела Ряшева

Родена и израснала в град Кюстендил.  От много малка обича да се занимава с различни дейности, да спортува и танцува, да твори, да учи непрекъснато нови неща, да е сред природата, да общува с хората и животните.
През 2008г. завършва Урбанизъм в Университет по архитектура, строителство и геодезия в гр. София. Работи няколко години по специалността си, но осъзнава, че това не е нейното място и нейната посока за развитие. И така рязко решава да поеме по съвсем различен път, напуска работата си и се записва на курс в Национална спортна академия. През 2010 става инструктор по каланетика и стречинг, а малко по-късно по танци и пилатес. Работата с хората ѝ носи огромно удоволствие и удовлетворение, а интересът ѝ към това как функционира човешкото тяло започва да расте все повече.
Покрай уврежданията и здравословните проблеми на сестра си Мирела открива Боуен терапията – холистичен лечебен метод, който стимулира организма да се самовъзстановява. Тук терапевтът не насилва тялото по никакъв начин и с терапията няма как да се навреди, може само да се помогне, като просто тялото се активира да направи това, от което има нужда.

Изумена е от възможностите на тази терапия и за пореден път се убеждава колко интелигентно и уникално е нашето тяло. Много скоро открива, че в Национална спортна академия започва курс по Анатомия, физиология и кинезиология към Българската асоциация по Боуен терапия, на който естествено веднага се записва и така всъщност започва нейното обучение и изграждане като терапевт. В началото прилага терапията само върху близки и приятели и при всички резултатите са положителни, а при някои направо впечатляващи. Това още повече я вдъхновява да се развива в тази посока, да учи и да изследва тялото и неговите възможности и механизми.

Не след дълго чува сред колегите си да се говори за Приложна кинезиология, революционна наука, която се базира на изграждане на обратна биологична връзка с нервната система на организма. Нервната система е система на рефлекси. Приложната кинезиология оценява активността на рефлексите на конкретно избрани скелетни мускули и това, как се променя тонуса им при различни натоварвания и специфични провокации. Тази оценка позволява да се определи причината за функционалните нарушения в организма и да се състави най-ефективен алгоритъм за лечение. Осъзнавайки, че тази наука може да ѝ даде отговор на много въпроси, свързани със здравето във всичките му измерения, Мирела се потапя в необятния свят на Приложната кинезиология. Това е невероятно знание, което позволява на терапевта да разговаря с тялото и да разбере от какво точно има нужда то и от къде тръгват проблемите. Точно Приложната кинезиология дава възможности и инструменти на Мирела да подходи холистично и с разбиране към всеки един човек, защото всеки е уникален и само такъв подход има смисъл. А най-голямото удовлетворение и щастие за нея е да вижда положителната промяна в хората, в техните тела, в техните очи, сърца и души и когато ги попита как са, да чуе: „много по-добре“.

Мариана Николова

Родена и израснала в град Пирдоп. В началото на професионалното си развитие тя се занимава с глухи деца, защото е завършила бакалавърска степен по Слухово-речева рехабилитация. След това животът ѝ се преобръща и я изпраща в корпоративната банкова среда и финанси. Увлича се силно по управление на финанси, продажби и днес активно се работи в сферата на маркетинга и рекламата.
Желанието ѝ да изучава масажни техники се заражда преди много години, когато се сблъсква с последиците от заседналия начин на живот, неправилната стойка, многото часове пред компютъра.
Преминава през курсове и обучения и в момента владее и практикува 5 разновидности масаж – Класически, Релаксиращ, Антицелулитен, Спортен и Лечебен.

Вярва, че масажът влияе благоприятно едновременно както на физическото, така и на психическото състояние на човека и това е подарък, който всеки може да си прави сам редовно.
„Не се притеснявам от това, че нямам голям опит. Имам добра основа, имам талант и желание да помагам на хората да се чувстват добре. Грижата е това, което ме мотивира и вдъхновява!“

Боян Ашламаджиев

На 23 години съм, роден в София. Имам много различни интереси във всевъзможни посоки и сфери. Обожавам да чета книги и заедно с това опитвам да пиша поезия от вече близо 10 години. Свиря на барабани, преди време се занимавах с операторско майсторство и видеомонтаж. Понастоящем уча журналистика в СУ “Св. Климент Охридски”. Обичам да общувам с хора и да спортувам. Затова усмивките и движението ми носят един и същи позитивен заряд. Това е причината толкова много да ценя RONIQUE. Много любима ми е следната мисъл: “Нищо не струва така евтино и не се цени така скъпо както учтивостта” – Мигел де Сервантес. Близо шест години тренирах водна топка, но в гимназията изведнъж загърбих спорта и здравето ми рязко се влоши. След 20-тия си рожден ден вече бях 130 килограма, с депресивни състояния, проблеми с черния дроб и сърцето. Преди две години реших да взема мерки и тръгнах по-дългия път, който да ме върне към здравето и радостта. Отслабването бе следствие на мотивацията ми за живот и смисъл. Вярвам, че има хора, които просто имат нужда от малко вдъхновение, за да постигнат велики неща за себе си. Точно поради тази причина съм изключително открит за миналото си.

Борислав Ортов

Роден съм в град Велико Търново преди малко повече от 45 години, израснал в град Горна Оряховица. При майка музикант и баща стоматолог, още 10-годишен аз твърдото заявих, че електрониката и технологиите ще ангажират моето внимание. Така професионалното ми израстване започна с „кръжоци“ по електроника, продължи като специалист „Електронно-изчислителна техника“ и се доразви като инженер „Компютърни системи и технологии“ в ТУ София. Същинското ми професионално развитие се случи в Банксервиз АД, в последствие Борика-Банксервиз АД и БОРИКА АД, където достигнах до ниво Главен експерт. След 15 години натрупване на опит стартирах собствена IT компания, чиято дейност след известни трансформации премина през Център за услуги и дистрибуция. За известно време имах активно участие в НПО сектора като Заместник председател на Българската асоциация на търговците на едро. Междувременно съпругата ми Вероника стартира проекта по създаване на Център за здраве и красота RONIQUE.

В един момент осъзнах изключително високата стойност на това, което тя прави и колко не ѝ достигат време и сили, за да бъде „човека-оркестър“, докато аз давам времето и усилията си да помагам на други хора и бизнеси. От този момент се включих максимално активно като започнах да надграждам квалификациите си. Сертифицирах се първо като Лазерен терапевт, след това като icoone® терапевт и последно като b-moove треньор. И това беше преломен момент в живота ми. През целия си над 20-годишен трудов стаж в сферата на Високите технологии, въпреки високите възнаграждения, не бях изпитвал такова удовлетворение като това от усмивката и благодарността в очите на всеки доволен клиент, който си тръгва несравнимо по-добре чувстващ се и по-добре изглеждащ, отколкото преди идването си при нас и респективно при мен. Точно това отношение и благодарност не бих разменил за нищо друго!

Радина Тодорова

Прекарала детството си във Варна, Ради заменя морския пейзаж с урбанистичен. Дипломира се като икономист и маркетинг специалист. Понастоящем работи за голяма международна компания. Със своите качества и всеотдайност бързо се издига до позиция Ръководител на проекти. Но това кариерно развитие не е достатъчно за активната ѝ личност. Любовта ѝ към спорта я води в тази посока. Предстои скоро да се дипломира като кондиционен треньор в международен колеж. В RONIQUE има над година опит като Xbody треньор, за което защитава и международен сертификат с най-висок резултат от всички обучаващи се от цяла България. Ценна част от екипа на RONIQUE, тя живее с радостите и предизвикателствата както на колегите, така и на всички клиенти. Често я виждаме да се смее или да плаче с тях. Много е красиво, когато работата не е просто метод за изкарване на пари, а призвание и любов!

Юлия Виноградска

Родена съм в един от най-красивите градове на Украйна – град Харков. Имам голямо семейство, което се явява моя опора и стимул в живота.
Завършила съм Фармацевтичен Университет и дълго време съм работила по специалността си като фармацевт. През целия си живот съм се стремила да усъвършенствам моите професионални и комуникативни умения. Още в Украйна се запознах с ICOONE – технологията и резултатите толкова силно ме впечатлиха, че ме провокираха да се квалифицирам и заработя като ICOONE терапевт. След идването ми в България преди 8 години, намерих възможност да упражнявам уменията си на ICOONE терапевт и тук на българското Черноморие. След преместването ми в София първоначално попаднах на работно място, където започнах да практикувам терапии за тяло с LPG – привидно подобна технология. Но много ми липсваха лекотата и резултатите на ICOONE. Това ме провокира да започна да търся място в София, където се работи с ICOONE. Така попаднах в чудесния екип на RONIQUE.

Пътят на здравето и красотата – това е начинът, по който аз възприемам промените, които настъпват във вашето тяло в резултат на нашата работа. Това е едно пътуване, което ми носи голяма радост и удовлетворение. И началото на нашия общ път е първата ни среща!

Габриела Ортова

Родена съм в София. Още от малка всяко лято ходя на палаткови лагери в планината и от там идва любовта ми към природата. Морето не ме влече, но обичам да плувам, както и да чета книги, а мечтата ми е да стана софтуерен инженер. Когато станах на 16 години реших, че не искам да пропилявам лятото си и започнах работа в кухнята на ресторант. Все пак обаче не чувствах пълно удовлетворение от това, което правех там. Следващата година ме привлече работата в RONIQUE. Хареса ми как по естествен начин се полага грижа за здравето и красотата на клиентите. Това да виждам резултатите на всеки един от тях, както и усмивките им след която и да е процедура, е изключително зареждащо и едно от любимите ми неща тук. Започнах като рецепционист, а наскоро преминах и през обучение за b-moove® треньор. Първоначално планирах да остана в RONIQUE до началото на учебната година, но ми харесва всичко, свързано с работата, клиентите, грижата, с която работят колегите и успях да намеря начин да продължа.

Екип от специалисти

При избора на екип избрахме само доказани специалисти във всяка област от услугите, които предлагаме.

Работата

Събирайки екипа, избрахме хората не само по дипломи и доказан опит, но и хора, които обичат работата си.

Сигурност

Защото държим на Вас и Вашето здраве, осигуряваме редовна дезинфекция на помещенията и уредите.