За нас

мисия и визия

RONIQUE не е просто нашето работно място. RONIQUE е нашия дом. Място, на което се срещаме със стари приятели, запознаваме се с нови и  се свързваме като семейство. Подкрепяме се, мотивираме се за успех и си помагаме с всичко, което е нужно, за да постигнем желаното.

За нас пътя на красотата започва отвътре навън. Основната ни цел е да се погрижим за здравето на нашите клиенти. Тогава красотата е неизбежна. За да сме успешни, прилагаме комплексен метод на работа. Затова е много важно да имаме цялата необходима информация, за да изготвим персонализирана програма. А Вие да имате нашата подкрепа не само при нас, в RONIQUE, но и у дома. А това включва персонална грижа с качествени продукти за всеки момент от деня. Нашите обучени и сертифицирани терапевти са на разположение за консултация и разговор при всяка нужда.

Знаем, че доверието не се печели лесно. Ние сме готови да Ви посрещнем с усмивка и разбиране, да научим за Вашите цели, мечти, притеснения, да направим план и стъпка по стъпка заедно да извървим пътя. И накрая, разбира се, да празнуваме успехите.

Каним Ви на гости на чаша кафе или ароматен чай. Да поговорим за нещата, които ни вълнуват. И да намерим решенията заедно.

КАУЗА

Аз съм Вероника и съм създател на RONIQUE. Преди години, след време на очакване, болка и разочарования, осинових сина си Любомир. Много по-късно разбрах, че аз също съм осиновена. И наблюдавайки израстването на детето си с всички негови страхове, тревоги, съмнения, имах осъзнаването, че това е „добро“ повторение на моя живот. Сега преминаваме през предизвикателствата заедно и израстваме в тях. И за мен е повече от лична каузата, с която приех да работя. Срещата ми с един изключителен човек, Иванка Шалапатова, Изпълнителен директор на „Фондация за нашите деца“ (https://detebg.org) и нейния екип, ме свърза още по-тясно с идеята. И за мен е огромна отговорност да приема работата си с нея и фондацията, която оглавява. Въпрос на личен избор. Моят е осъзнат.

И аз те каня да приемеш поканата ми да ти разкажа колко малко трябва, но от сърце, да подариш на дете усмивка от радост и сълзи от благодарност. Защото не просто вярвам, а знам, че да даваш е много повече от това да получаваш. И дори само на едно дете да дадеш слънце, ти си огрял Земята. Струва си.

Нашият екип

Вероника Начева

Вероника е създателя и двигателя на RONIQUE. Притежава три висши образования в икономическо, инженерно и компютърно направление и години наред работи в тези сфери. Но търсещата ѝ природа не търпи застой и преди 10 г. тя намира истинското си призвание – козметологията. Работи със страст и любов. Клиентите ни й се доверяват не само в грижата за кожата на лицето, но и за тялото: Рони е и сертифициран треньор по Xbody – EMS тренировки. RONIQUE е нейна сбъдната мечта, мисия и цел, която надхвърля първоначалния си облик и се превръща в много повече – място, където здравето е функция на красотата, а красотата се поддържа с внимание. Място, в което всеки може да намери разбиране, подкрепа и грижа.

Бистра Вълкова

Родена съм в град Ямбол, но след завършване на гимназия семейството ми се премества в София. Всъщност едно от важните за мен неща е семейството ми, с което се подкрепяме , забавляваме и от което черпя своята енергия, подкрепа и чар. В него много се пее, танцува, дори професионално и най-вече има невероятна любов към децата и движението.
Затова и до днес моите основни дейности са за работа с деца и младежи. Както и споделяне на групова работа за физическо и психическо развитие.
В годините спортувам от дете, а по-късно поддържам форма чрез пилатес , специална, разработена от мен гимнастика, йога. Имам 5г. Опит като инструктор.
Имам две магистратури, които активно използвам и до днес в професията си- философия и психология. Обучавам се постоянно за подобряваме на физическите и социалните си умения.
От 2010 г. съм сертифициран масажист!
В живота си се ръководя от два основни  принципа- да правя неща , които са полезни, но и ми доставят удоволствие. Така работя, така отгледах сина си, това влагам във всяка своя дейност! И като треньор!

Антония Минева

Родена и израснала в град Дупница. В началото на „кариерата“ си като човек тя се развива изцяло в творческите направления – танци, рисуване, свирене на пиано, писане, но интересът и любовта ѝ към животните е това, което определя пътя ѝ след детските години. Записва да учи Ветеринарна медицина, но животът ѝ предлага други възможности за развитие и години наред има собствен бизнес.

През 2018 ѝ назначават операция заради #ендометриоза. По това време Мирела Ряшева, с която са приятелки, вече е започнала обучението си за Боуен терапевт.

Решават да пробват с Боуен да решат проблема и само след няколко процедури, нуждата от операция отпада. Тук интересът ѝ към ефекта от терапията върху самата нея и това, че познанията ѝ, базирани на традиционната медицина, не могат да обяснят как точно работи този метод на въздействие върху тялото, я повеждат по пътя на Боуен. Записва се в Академията по Боуен терапия само два месеца по-късно. А Ветеринарната медицина и познаването на анатомията на животните ѝ дават възможност да прилага терапията успешно и върху животни.

Тъй като върви по пътя на своята приятелка, а вече и Боуен колега Мирела Ряшева, тя също надгражда знанията си с метода Приложна #кинезиология – революционна наука, която оценява активността на рефлексите на конкретно избрани скелетни мускули и това, как се променя тонуса им при различни натоварвания и специфични провокации. Приложната кинезиология позволява да се определи #причината за #функционалните #нарушения в организма и да се състави най-ефективен алгоритъм за #лечение.

Интересува се от различни холистични терапевтични методи, насочени към активирането на вътрешните механизми на организма за постигане на баланс в тялото. Този интерес я среща с Юмейхо терапията и през 2022 завършва курс по Юмейхо терапия (II дан).

Юмейхо е цялостна философия за постигане на пълен баланс и хармония на човека със себе си и с заобикалящия го свят, включваща в себе си масажни и наместващи техники, гимнастически упражнения и вътрешни практики, целящи да съвместят центъра на тежестта с енергийния център на човека.

Юмейхо е основно профилактичен метод за изправяне на цялото тяло, балансиране на работата на мускули и съединителна тъкан и за радикалното премахване на болести, причинени от размествания и дисбаланс в тялото.

Водена от желанието си да предложи цялостна грижа за здравето и красотата на своите клиенти, тя завършва курс по Класически масаж и Подмладяващ масаж за лице Реджуванс. #Реджуванс е техника за естествен лифтинг – възвръща виталността на лицевите мускули, изравнява тена и подобрява симетрията на лицето, активира метаболизма на кожата, заглажда фините линии и бръчки, оживява мимиката и едновременно с това релаксира цялото тяло.

Мирела Ряшева

Родена и израснала в град Кюстендил.  От много малка обича да се занимава с различни дейности, да спортува и танцува, да твори, да учи непрекъснато нови неща, да е сред природата, да общува с хората и животните.
През 2008г. завършва Урбанизъм в Университет по архитектура, строителство и геодезия в гр. София. Работи няколко години по специалността си, но осъзнава, че това не е нейното място и нейната посока за развитие. И така рязко решава да поеме по съвсем различен път, напуска работата си и се записва на курс в Национална спортна академия. През 2010 става инструктор по каланетика и стречинг, а малко по-късно по танци и пилатес. Работата с хората ѝ носи огромно удоволствие и удовлетворение, а интересът ѝ към това как функционира човешкото тяло започва да расте все повече.
Покрай уврежданията и здравословните проблеми на сестра си Мирела открива Боуен терапията – холистичен лечебен метод, който стимулира организма да се самовъзстановява. Тук терапевтът не насилва тялото по никакъв начин и с терапията няма как да се навреди, може само да се помогне, като просто тялото се активира да направи това, от което има нужда.

Изумена е от възможностите на тази терапия и за пореден път се убеждава колко интелигентно и уникално е нашето тяло. Много скоро открива, че в Национална спортна академия започва курс по Анатомия, физиология и кинезиология към Българската асоциация по Боуен терапия, на който естествено веднага се записва и така всъщност започва нейното обучение и изграждане като терапевт. В началото прилага терапията само върху близки и приятели и при всички резултатите са положителни, а при някои направо впечатляващи. Това още повече я вдъхновява да се развива в тази посока, да учи и да изследва тялото и неговите възможности и механизми.

Не след дълго чува сред колегите си да се говори за Приложна кинезиология, революционна наука, която се базира на изграждане на обратна биологична връзка с нервната система на организма. Нервната система е система на рефлекси. Приложната кинезиология оценява активността на рефлексите на конкретно избрани скелетни мускули и това, как се променя тонуса им при различни натоварвания и специфични провокации. Тази оценка позволява да се определи причината за функционалните нарушения в организма и да се състави най-ефективен алгоритъм за лечение. Осъзнавайки, че тази наука може да ѝ даде отговор на много въпроси свързани със здравето във всичките му измерения, Мирела се потапя в необятния свят на Приложната кинезиология. Това е невероятно знание, което позволява на терапевта да разговаря с тялото и да разбере от какво точно има нужда то и от къде тръгват проблемите. Точно Приложната кинезиология дава възможности и инструменти на Мирела да подходи холистично и с разбиране към всеки един човек, защото всеки е уникален и само такъв подход има смисъл. А най-голямото удовлетворение и щастие за нея е да вижда положителната промяна в хората, в техните тела, в техните очи, сърца и души и когато ги попита как са, да чуе: „много по-добре“.

Мариана Николова

Родена и израснала в град Пирдоп. В началото на професионалното си развитие тя се занимава с глухи деца, защото е завършила бакалавърска степен по Слухово-речева рехабилитация. След това животът ѝ се преобръща и я изпраща в корпоративната банкова среда и финанси. Увлича се силно по управление на финанси, продажби и днес активно се работи в сферата на маркетинга и рекламата.
Желанието ѝ да изучава масажни техники се заражда преди много години, когато се сблъсква с последиците от заседналия начин на живот, неправилната стойка, многото часове пред компютъра.
Преминава през курсове и обучения и в момента владее и практикува 5 разновидности масаж – Класически, Релаксиращ, Антицелулитен, Спортен и Лечебен.

Вярва, че масажът влияе благоприятно едновременно както на физическото, така и на психическото състояние на човека и това е подарък, който всеки може да си прави сам редовно.

„Не се притеснявам от това, че нямам голям опит. Имам добра основа, имам талант и желание да помагам на хората да се чувстват добре. Грижата е това, което ме мотивира и вдъхновява!“

Екип от специалисти

При избора на екип избрахме само доказани специалисти във всяка област от услугите, които предлагаме.

Работата

Събирайки екипа, избрахме хората не само по дипломи и доказан опит, но и хора, които обичат работата си.

Сигурност

Защото държим на Вас и Вашето здраве, осигуряваме редовна дезинфекция на помещенията и уредите.