Лазерна епилация – подготви се за летните месеци

Факт е, че поддържането на модерна визия налага все по-високи изисквания в много отношения. Когато говорим за стандарти в красотата, доколкото може да има такива, липсата на окосмяване е едно от задължителните условия.

Съществуват различни способи за премахване на нежеланото окосмяване, но повечето от тях имат краткосрочен ефект. Ако вие искате задълго да се избавите от него – лазерната епилация е решението. Това е вече доказал се и наложил се във времето метод , който ще направи вашето тяло гладко за дълго време.

Ето отговорите на някои въпроси, които вероятно си задавате.

Какво представлява лазерната епилация

Процесът лазерна епилация представлява снемане на нежеланото окосмяване от тялото, посредством лазер чрез прецизно насочван светлинен лъч, който нагрява космения фоликул и така го разрушава. На това място повече не израства косъм.

По време на сеанса се разрушават само растящите косми. Спящите фоликули не се засягат от процедурата. Това налага нейното повторение няколко пъти, за да се постигне съвършения ефект. Броят на процедурите са в зависимост от дебелината на космите, тяхната гъстота и фаза на растеж и се определят от специалист.

Да разгледаме предимствата на лазерната епилация по-подробно:

Почти никакво или слабо дразнене и травмиране на кожата;

Ефектът се запазва от няколко месеца до няколко години;

Бързина на самата процедура и, разбира се, конкурентни цени в сравнение с класическите методи за обезкосмяване;

Възможност за надеждно премахване на всеки тип окосмяване, включително на тънки и светли косъмчета;

Безопасност и почти безболезненост на метода;

Неголям брой процедури, в зависимост от вида и структурата на косъма;

Отсъствие на специална предварителна подготовка;

Отличен видим резултат, още след първата процедура,

и не на последно място – процедурите са  подходящи и за дами и за господа.

След приключване на пълния курс, можете да забравите за нежеланото окосмяване за няколко години, при условие, че правите поддържаща процедура  веднъж годишно. Това обаче е строго индивидуално и разбира се зависи от дебелината на косъма и гъстотата на окосмяването.

Кога е правилно да се започне процедурата

Битува схващането, че е добре да се започне през пролетта, преди сезона на летните отпуски, но този подход се смята за неправилен от много специалисти в областта, защото премахването на космите, както вече разбрахме, става поетапно. Ето защо, за да сме готови за лятото е добре да започнем още през есента.

Трябва да се вземе под внимание и факта, че е препоръчително след процедурите кожата да се пази от излагане на слънце.

Ако сте закъснели, обаче, консултирайте се с нашите специалисти!

Безопасна ли е лазерната епилация?

Съвременната лазерна апаратура е напълно безопасна. Съществува мнение, че лазерната епилация би могла да предизвика рак. Доказано е обаче, че това заболяване се предизвиква от ултравиолетовото лъчение, а лазерите работят в инфрачервения сектор.

Друг мит – изгаряния на кожата. Вградената система за охлаждане на кожата предпазва от изгаряния.

Но въпреки безопасността на лазерноепилиращите процедури има няколко стандартни противопоказания, като: бременност, заболяване на кожата, захарен диабет, кожни раздразнения на мястото на обработка, простудни и вирусни заболявания, наскоро придобит слънчев тен.

Също не се препоръчва лазерна епилация за лица под 16 години. Поради все още неустойчивите хормонални нива не би могло да се достигне до дълготрайни резултати.

Да поговорим за болката. Болезнена ли е лазерната епилация.

Процедурата преминава почти безболезнено.  Системите за охлаждане, вградени в съвременните апарати, осигуряват обезболяващ ефект. Ако обаче сте много чувствителни към болката, може да почувствате топлина или леко пощипване.

Кои части на тялото може да бъдат епилирани чрез лазер

Премахването на космите чрез лазер може да се прави на различни части на тялото – лице, крака, подмишници, интимна зона, гръб.

Ще се спрем на най-популярните.

Обезкосмяване на лицето

Окосмяването по лицето за жените е особено неприятен проблем. Той оказва сериозно влияние на самочувствието и действително влияе на визията. Има различни способи за справяне с проблема, но решението е временно. Вече доказано, лазерното епилиране на зони на лицето, позволява дамите завинаги да забравят за проблема и да се радват на отличен външен вид и добро самочувствие.

Лазерна епилация на крака

Гладкостта и нежността на кожата на краката е желана от всяка жена. Лазерната епилация на краката се превърна в истинско спасение за много жени. Няколко процедури и можете да забравите за проблемното окосмяване на краката.

Дълготрайният ефект и отсъствието на сериозно дразнене на кожата са сред най-големите преимущества на този метод.

Възползвайте се от услугите на нашия лазерен център! Натиснете тук за повече информация!

Бъдете красиви всеки ден!

error: Content is protected !!