Боуен терапия за намаляване на натрупания стрес

Боуен терапия – за какво помага

Последните години се отличават с високите нива на стрес, който всеки човек трупа в тялото си, благодарение на ежедневните ангажименти, задачи и проблеми. Боуен терапия София е една от ефективните практики за лечение на различни състояния, както и за освобождаване на тялото от натрупания стрес. Терапевтичният ефект на този метод се изразява в активиране на парасимпатиковата нервна система. А това означава, че е задействана частта от тялото ни, която отговаря за спокойствието и релакса, които са от голямо значение за здравето ни.

Боуен терапия за отпускане на нервната система

На първо място Боуен терапията помага за ставни болки, плексит, артроза, болки в коленете и раменете, спортни травми, схващания и крампи. При тези състояния терапевтът насочва усилията си към мускулите и сухожилията, които са отговорни за тези неразположения.
Но това не е всичко. Тази практика има и доказан благоприятен ефект върху хормонални нарушения на щитовидната жлеза, панкреаса, дори репродуктивната система. Основен регулатор на жлезите с вътрешна секреция са лимфните възли. Това е причината при хормонални нарушения Боуен терапията да бъде насочена именно към тях.
Положителен ефект се наблюдава и при болки и неразположение при бременни.
Има дори Боуен терапия за бебета и всъщност у нас тя е много по-популярна от тази за възрастни. Методът се прилага при най-често срещания проблем на пеленачетата – коликите. Използва се и за лечение на запушени слъзни канали, запек, кривогледство и други.

Как действа при наличие на колики?

Методът е предпочитан при колики на малки деца, тъй като ефектът е бърз. Причината за ускореното облекчение е необремененият от стрес и външни влияния детски организъм.
При пеленачетата с колики терапията се състои от малко на брой движения по гръбчето и корема на детето, като са напълно достатъчни 2-3 сеанса.

Как помага при запушени слъзни канали?

Боуен терапията е мощен метод за отстраняването на дискомфорта от запушените слъзни канали при бебетата. С прилагането на тази практика по естествен и бърз начин тялото ще бъде предизвикано да пребори проблема и малкото човече ще бъде облекчено.
Особено за бебета, Боуен терапията е изключително приятна, което се дължи на нежните масажни движения върху кожата.

Боуен терапия на страхотни цена в София

На повечето места можем да видим, че това не е скъпа процедура. Стандартната за Боуен терапия цена е около 50 лв., а за бебета до 1 година в RONIQUE дори е безплатна. Това прави този метод достъпен за повечето хора и изключително ефективен.
Тъй като Боуен терапията е подходяща за хора на различни възрасти, при нас процедурата е на половин цена за деца до 10 години.

Реакция след Боуен терапия

Възможни са и леки неразположения и реакции след Боуен терапия. Обикновено те включват чувство за умора, състояния, които наподобяват грип, жажда или скованост. В случай на такъв вид реакции, специалистите препоръчват повтаряне на процедурата, движение и прием на повече течности. При Боуен терапия противопоказания почти липсват.

След колко време се усещат резултати?

Очакваното подобрение в състоянието се наблюдава в рамките на три до четири процедури за хора с дългогодишни болки. Разбира се, при различни състояния ефектът може да отнеме по-дълго или по-кратко време, за да се прояви. А междувременно можете да се запознаете с множеството положителни за Боуен терапия мнения.

error: Content is protected !!