Празничен блясък с процедури за красота

Празничен блясък с процедури за красота

 1. Тайните на красотата
 2. Как да придобием празничен блясък с процедури за красота?
 3. Кои процедури за празничен блясък препоръчваме ние от RONIQUE?

Тайните на красотата

“Няма красиви и грозни жени, а само недобре поддържани.” Тази култова фраза на Коко Шанел, френски моден дизайнер и фешън икона, продължава да е актуална, да влияе и вдъхновява и днес. Тя подчертава важността на поддържането на собствената ни визия, като част от цялостното ни излъчване.

Стандарти за красота няма. Усещането за красивото е различно за различните хора. Всеки от нас има свой уникален външен вид и своя собствена несравнима с никой друг красота. Красотата всъщност е много повече от външния вид. Тя е грация, стил, себеизразяване, маниери, начин на говорене, самочувствие, увереност, облекло и още много…

Красотата като външен израз на личността, е важен аспект от цялостното усещане за завършеност. Красотата и привлекателността не винаги са даденост. Целенасочени действия за физически, емоционално и ментално усъвършенстване, оказват влияние върху самочувствието ни, оттам и върху излъчването ни. Да не забравяме, че чарът е красота в движение.

Ето някои тайни на красотата:

 • Поддържането на здравословен начин на живот, правилно хранене, физическа активност и достатъчно сън, доказано подобряват физическото здраве и се отразяват на външния вид.
 • Грижата за емоционалното ни състояние чрез самоприемане, е също важна част от поддържането на добро самочувствие.
 • Стремежът ни към образование и личностно усъвършенстване до голяма степен определят увереността, с която вървим в живота.

Как да придобием празничен блясък с процедури за красота?

Празничен блясък с помощта на процедури, които да подчертаят вашата красота и да ви направят да изглеждате ослепително през празничния сезон са едно чудесно решение. Казахме, че красотата не е даденост. За нея трябва да се погрижим.

Разбира се, може да се опитате да направите необходимото за себе си в домашни условия. Но професионалната експертиза прави това много по-успешно и безопасно. Грижата за себе си и за визията си може да ви помогне да се чувствате уверени и да излъчвате блясък през целия празничен сезон, а и ме само през него.

Важно е да не започвате подготовката в последния момент, защото много от козметичните процедури изискват серия от сесии или възстановителен период, дори и кратък. Необходимо е да дадете на кожата и тялото си време да се възстановят, за да бъдат постигнати желаните резултати.

Най-важното е да изберете процедури, които са подходящи за нуждите на вашия тип кожа и да ги извършвате при професионалист, който може да ви консултира компетентно и професионално.

Кои процедури за празничен блясък препоръчваме ние от RONIQUE?

Процедури за подмладяване, така наречените анти-ейдж терапии, разбира се.

IPL фотоподмладяване е неинвазивна козметична процедура, с подчертан анти-ейдж ефект. Посредством интензивна светлина с различни дължини на вълните се решават разнообразни дерматологични проблеми, като изглаждане на бръчки, редуциране на пигментации, акнеична кожа и разширени пори и всичко, което не изглежда съвършено. Светлинната енергия предизвиква обновителните процеси в кожата, като стимулира производството на колаген и еластин, отговорни за какво? – за красотата.

Едно от предимствата на IPL подмладяването е, че не изисква продължителен възстановителен период. За най-добри резултати, се препоръчва серия от процедури, като времето между тях зависи от индивидуалните нужди и цели.

Преди да прибегнете до ботокс и инвазивни подмладяващи процедури, които действително подобряват обема и контура на лицето, но ви срещат със скалпела или инжекциите, опитайте с кислородна терапия.

Кислородната терапия е дерматологична процедура, при която се използва чист кислород, обогатен със специални съставки, най-често хиалуронова киселина или антиоксиданти, за подмладяване или подобряване на външния вид на кожата. Апарата за кислородна терапия, създава специфичен поток от микро-фини молекули кислород, като по този начин въвежда директно в дермалния слой кислорода, обогатен с активните козметични субстанции. Резултатът е видим веднага.

Тази процедура цели съхраняване на здравето, хидратацията и подобряване на структурата на кожата, подпомагайки естествените регенеративни процеси. Това е един ефективен и безопасен анти-ейдж метод с ботокс ефект, но без болезненото инжектиране с незабавен озаряващ ефект.

 • Кислородната терапия може да помогне за изравняване на тена и изсветляването на пигментации и подобряване на тонуса на кожата.
 • Има кратък възстановителен период.
 • Процедурата има охлаждащ и релаксиращ ефект и може да се използва и като приятен козметичен спа-ритуал, който придава усещане за свежест и релаксация.

RONIQUE избра за своите клиенти MESOBOOST. Той представлява безиглена мезотерапия, която е неинвазивна, високоефективна процедура от ново поколение. При нея въвеждането на активните субстанции става посредством електрическо поле, което временно “отваря” канали в клетъчните мембрани като повишава абсорбирането им от дермалната тъкан. Това предизвиква обновяване и хидратиране на кожата, подобряване на еластичността й, редуциране на бръчките, оформяне на контура и уплътняване на кожата като след лифтинг.

 • И да не пропуснем нещо много важно за повече светлина и блясък на кожата, което е и в основата на правилната грижа за нея – ексфолиацията или по-популярната дума – пилинг.

Пилинг процедурите се използват за отстраняване на мъртвите дермални клетки, за подобряване на текстурата и тона на кожата и за насърчаване на обновителните процеси в нея.

Ексфолиращото въздействие може да бъде постигнато чрез химически пилинг, физически ексфолианти и ензимни въздействия, всеки от които предлага уникални ползи като:

 • Кожата изглежда по-сияйна и хидратирана.
 • Просветляване на тена и подобряване на текстурата и тона на кожата.
 • Намаляване на фините линии и бръчките, поради стимулираното производство на колаген.
 • Лечение на акнеични проблеми, поради отпушване на порите.
 • Подобрена абсорбция на козметичните продукти.
 • Някои пилинги могат да помогнат за лечение на хиперпигментация.

Въпреки безспорните ползи, е важно да се избере правилния вид пилинг за съответния тип кожа и проблеми и да се следва подходящата грижа след това, за да се избегнете раздразнение или увреждане на кожата.

В бюти индустрията все по-голяма популярност набират холистичните методи на въздействие върху човешкото тяло. Защото тялото е единна система, която е неразривно свързана.

Остеоестетиката е изключително ефективен, при това естествен метод за възстановяване на организма чрез мануални техники и практики, които търсят и отстраняват не последствията, а причината за несъвършенството, липсата на симетрия или болката.

Чрез него от тялото се извеждат натрупани токсини и метаболитен отпадък. Организмът се детоксикира и се привежда в режим на самолечение и себевъзстановяване.

Как това влияе на красотата? В следствие на това се премахват бръчки, отоци, застойни процеси, преждевременно стареене. Ефективно замества ботокса, филърите, дермаконците и хирургичните интервенции, без риск от странични ефекти, продължителни възстановителни периоди и болка.

Остеоестетичните терапии могат да се комбинират успешно с козметични процедури против стареене. Те оказват влияние както върху общото здравословно състояние, така и върху психиката.  Имат антистрес ефект и може да се каже, че извършват психодетокс. В сезона на празниците, когато всичко е обляно в цветове и светлини, подарете на себе си или на любим човек блясъка на красотата, предизвикан от щастието да бъдеш забелязан, отпразнуван и обичан.

error: Content is protected !!