Функционални Тренировки и Естетични Процедури

Перфектният момент за отслабване и извайване на тялото. Иновациите на наша страна.

Кой е перфектният момент за отслабване?

Мотиваторите ще кажат – перфектния момент е точно сега. И това е почти винаги така. Диетолозите и фитнес инструкторите обаче, дават някои общи препоръки и насоки, с които да подпомогнат успешното ни пътуване към нашето по-добро здраве и желан външен вид. Всъщност перфектният момент за отслабване е строго индивидуален и, разбира се, зависи от различни фактори, като физическо състояние, психическа готовност и лични цели.

Кои са предпоставките за успех в отслабването и поддържането на оптимално тегло?

 • На първо място е психическата готовност и мотивацията за промяна. Защо ли? Отслабването изисква дисциплинираност, ограничения и воля за постигане на дългосрочни резултати. Правилната ни информираност по темата ни дава необходимата увереност и силата да продължаваме, когато ни е трудно. Също така е важно да си поставяме реалистични, измерими и постижими цели. Малките върхове са по-лесни за постигане и са допълнителен мотиватор за по-големи постижения. Всъщност всеки голям успех е поредица от малки.
 • Правилен хранителен режим. И тук трябва да сме добре информирани, за да не си навредим. Най-усилената тренировка не може да компенсира нашите неправилни хранителни навици. Диетолозите препоръчват хранителен режим, който включва балансирано количество макронутриенти (протеини, въглехидрати и мазнини) и микронутриенти (витамини и минерали). Хидратирането на тялото е важно за метаболизма, общото здравословно състояние и красотата на кожата.
 • Редовна физическа активност не означава непременно фитнес тренировки в залата. Тя включва активни движения през целия ден. Фитнес инструкторите препоръчват комбинация от кардио упражнения (като бягане, колоездене, плуване) и силови тренировки (като вдигане на тежести и упражнения с телесно тегло) с постепенно увеличаване на интензивността. Постоянството е ключова за редуциране на теглото, затова е нужно да тренираме поне 3-5 пъти седмично.
 • Много професионалисти съветват да водим “Дневник на напредъка”. Воденето на дневник за хранене и тренировки помага за проследяване на резултатите и за коригиране на методите при нужда. Освен теглото, се препоръчва измерване на обиколката на различни части на тялото и правенето на снимки. Така ще имате визуална представа за промените, която може  да се окаже решаваща за поддържане на мотивацията.
 • Работете с диетолог и фитнес инструктор, за да получите индивидуални препоръки и професионални съвети и да минимизирате потенциалните рискове, каквито винаги има поради незнание.
 • Споделете целите си с приятели и семейството си, за да имате допълнителна подкрепа. Старайте се да общувате с хора, които ви насърчават и поддържат в начинанието ви.

Кога да започнете с отслабването?

Разбира се, щом вече четете това, значи точният момент за вас вероятно е настъпил.

Тъй като всички ние сме склонни да си търсим оправдание и да се опитваме да отлагаме, нека все пак конкретизираме моментите, които са подходящи за отслабване, чисто психологически, без претенции за изчерпателност:

 • След важни житейски промени. Някои хора намират стимул за отслабване след влюбване, раждане на дете, преместване, нова работа, раздяла, здравословен проблем, социална среда и влияние и т.н.
 • В началото на нов сезон, като идването на лятото например. О, да – това как изглеждаме в огледалото и как ще изглеждаме на плажа, е сериозен мотиватор.
 • След медицински преглед. Срещата с лекар може е сред най-сериозните мотиватори за отслабване и промяна в стила и начина ни на живот.

Разбира се има и други причини и те обикновено са строго лични. Но каквито и да са вашите причини, бъдете уверени, че правите най-доброто за себе си, външния си вид и най-вече за здравето си. Не е лесно, но определено си заслужава усилията.

И така можем да кажем, че перфектният момент за започване на отслабване и извайване на тялото е тогава, когато сме психически готови и мотивирани за промяна, защото отслабването е наистина продължителен процес, който изисква търпение и постоянство, а здравословният начин на живот е практика, която е за цял живот.

Иновациите на наша страна – това е наистина добра новина!

Времето, в което живеем, с неговия невероятен технологичен напредък ни дава възможност да оптимизираме този дълъг и нелек процес на отслабване и здравословни практики. Иновациите в естетичната индустрия правят постигането на желаната физическа форма, като никога досега, достъпно, безопасно и ефективно, при това с минимален разход на време. Ето това е наистина добра новина! Но остава изискването за мотивация, дисциплина и постоянство, разбира се 🙂

Независимо дали търсите неинвазивни естетични процедури или сте готови за по-драстични методи, съвременните технологии винаги предлагат решение за постигане на добри резултати. С правилния подход и съответната компетентна подкрепа на квалифицирани специалисти, можете да започнете създаването на по-здраво и красиво тяло с минимални рискове и гаранция за успех.

Ето някои от тях (за технологичните решения говорим):

 • XBODY представлява система за електромагнитна стимулация с абревиатура EMS. EMS технологията използва фокусирани високоинтензивни електромагнитни вълни за създаване на мускулни контракции, като по този начин въздейства като ефективна тренировка за стягане и изграждане на мускулатурата. Така се предизвиква редуциране на мастните натрупвания и теглото. При това по-ефективно и по-бързо в сравнение с традиционните фитнес тренировки. Стимулират се до 90% от мускулите едновременно, което е и причината за бързите резултати.

XBODY тренировките могат да бъдат адаптирани към персоналните потребности на всеки. Системата позволява различни типове тренировки – силови, кардио, рехабилитационни и функционални тренировки. Всяка сесия с XBODY е с продължителност приблизително 20 минути.

Подходящ е за всички възрасти, за начинаещи и напреднали.

Поради възможностите за решаване на множество предизвикателства, XBODY може да бъде идеалният помощник при отслабване, контуриране на тялото, подобряване на издръжливостта, трупане на мускулна маса и поддържане на физическа форма. XBODY е за хора с натоварен график, които търсят бързи и ефективни решения за здравословен lifestyle.

 • Сред иновативните и ефективни апаратни устройства от най-ново поколение за стягане и извайване на тялото са ICOONE и B-MOOVE, които можете да намерите в RONIQUE.

ICOONE използва патентована технология за мулти-микро алвеоларна стимулация (MMAS). Тя позволява ефективно третиране на кожата и подкожната тъкан, което подобрява микроциркулацията, стимулира производството на колаген и еластин и намалява мастните натрупвания, редуцира целулит, белези и стрии. Безброй микростимулатори, работят върху кожата с прецизност и нежна сила, за да третират и най-трудно достъпните зони. Подобрената микроциркулация и лимфен дренаж, води до по-ефективна детоксикация и напълно здравословно въздействие върху тялото.

При това процедурата е напълно неинвазивна, безболезнена и изключително ефективна.

 • B-MOOVE е великолепен и ефективен физиологичен симулатор на органично движение, с помощта на който само с 20-25 минутна тренировка се постига извайване и контуриране на тялото. Това става възможно благодарение на тонизирането на мускулатурата и подобрената мускулна гъвкавост. Активираните метаболитни процеси предизвикват изгаряне на калории в продължение на 20-24 часа след тренировката и така се постига редуциращ теглото ефект.

B-MOOVE предлага програми с различни нива на интензивност, които могат да бъдат адаптирани към специфичните нужди на всеки.

Независимо дали целите ви включват намаляване на целулита, стягане на кожата или подобряване на мускулния тонус, B-MOOVE, ICOONE и XBODY в RONIQUE могат да бъдат правилният избор за вас.

Потърсете консултация с нашите експерти!

error: Content is protected !!