Мезотерапия Mesoboost

Наистина ли красотата изисква жертви?

Красотата и външният вид винаги са били, и вероятно винаги ще бъдат, едни от най-важните човешки ценности. Най-малко, защото първото впечатление, което правим, зависи именно от това как изглеждаме. Нашето самочувствие също до голяма степен зависи от тях. Исторически погледнато, идеалите за красота са се променяли през различните епохи. Винаги обаче външността е била тясно свързана със социалния статус и винаги е отразявала културните и социални идеали на епохата.

Днес можем да поставим цена на почти всичко. Материалните неща обикновено имат ясна и измерима цена – тяхната парична стойност. Услугите, също имат определена цена.

Нематериалните неща обаче, имат по-абстрактни стойности, които представляват тяхната цена. Затова, дори икономистите ще се съгласят с това, цената не е само икономическо понятие 🙂 И красотата също си има цена.

Наистина ли красотата изисква жертви?

Сентенцията “Красотата изисква жертви” се приписва на френската писателка Мария-Мадлен дьо Лафайет. Кой е авторът й, не е толкова важно в случая. С този израз ние се съгласяваме, че постигането на красотата, колкото и субективно понятие да е тя, и поддържането на мечтаната визия, почти винаги, да не кажем винаги – изисква жертви. Това е цената, която трябва да платим за нея, а тя е време, усилия, търпение, дисциплина, постоянство, комфорт, емоционални ресурси и дори понякога известна доза страдание.

Във времето, когато всичко става бързо – от приготвянето на храна до доставката на стоки и продукти до домовете ни, ние искаме нещата да се случват незабавно и да ги имаме тук и сега.

Какво може да каже съвременният човек за цената търпение и постоянство?

Когато става  въпрос за поддържане и подобряване на външния вид  “търпението наистина се оказва добродетел”. Никой не може да размаха над нас магическа пръчка и да превърне Пепеляшка в неземна красавица. Вярно е, че много козметични и инвазивни естетични процедури дават незабавни и дори радикални резултати, но повечето от тях изискват истински стоицизъм, постоянство и дисциплина, за да бъдат ефектите им наистина дълготрайни. Това е тяхната цена. Дори магията над Пепеляшка си имаше ограничения – до полунощ, не по-късно!

Задачата на козметичните и дерматологични специалисти е да ни научат да избираме процедурите внимателно и информирано, така че да не си вредим дългосрочно. Гонейки незабавен ефект, може да се постигне точно обратното. Няма да използваме отново препратка към приказката, просто трябва да помним, че не е желателно да даваме точно тази жертва.

Кои са най-популярните и ефективни козметични процедури, които терапевтите на RONIQUE препоръчват?

За да бъдете добре информирани, ще разкажем за някои от тях.

1. Безиглена мезотерапия MESOBOOST е терапия за ревитализиране на кожата от ново поколение. Този иновативен метод представлява въвеждане на активни съставки в дермалните слоеве, посредством електрическо поле, което временно “отваря” канали в клетъчните мембрани. По този начин се предизвиква по-пълна абсорбация на активните вещества от клетките. Затова мезотерапията е една от най-ефективните и популярни процедури за поддържане и подмладяване на кожата.

Мезотерапията MESOBOOST се отличава с:

  • Безболезненост и ниска инвазивност; 
  • Широк обхват на въздействие и способност за решаване на различни кожни проблеми и несъвършенства – от акне и целулит до стареене на кожата;
  • Минимален възстановителен период.

Ефекти:

  • Освежаване и екстремна хидратиратация;
  • Подобрена текстура и еластичност на кожата;
  • Справяне с целулитните натрупвания;
  • Ревитализиране на кожата с подчертан лифтинг ефект, оформяне на контура, заличаване на възрастовите петна, уплътняване на кожата.

Но, винаги има “но” – началният курс обикновено включва 4 до 6 процедури, които се правят през две седмици, а поддържащите процедури, за да се запазят постигнатите резултати – веднъж на два месеца.

2. Остеоестетика. Това е мануална терапия с холистчен подход към подобряване на външния вид и здравето, която комбинира елементи от остеопатията и естетичната медицина. Основната й цел е да се възстанови хармонията и балансът в тялото, като се подобри кръвообращението, лимфния дренаж и функционирането на мускулите и ставите. Нейният фокус е стимулиране на естествените способности на организма за регенерация и самолечение. Обикновено се изискват няколко процедури за постигане на оптимални резултати, а поддържащите сесии са необходими за задържане на напредъка и обикновено са по преценка на остеопата.

3. DermaOxy е кислородна терапия, която използва подмладяващата сила на чистия кислород, чието въздействие е синергично допълнено от специално разработени серуми за хидратация и подмладяване на кожата. За да се поддържа ефектът на връщане назад във времето, също се препоръчват редовни процедури, обикновено на интервали от няколко седмици.

4. Карбокси терапията използва въглероден диоксид за подобряване на кръвообращението, стимулиране на колагеновия синтез и разграждане на мастните депа. Предизвиква подобраване на дермалната текстура, редуциране на целулит, стрии и други кожни несъвършенства. За оптимални резултати обикновено се изискват няколко сесии –  между 6 и 12, в зависимост от третираната област и състоянието на кожата. Процедурите се провеждат на интервали от 1 до 2 седмици.

5. Терапиите с хиалуронова киселина водят до естествено разкрасяване и подмладяване, подобряват хидратацията, еластичността и плътността на кожата, запълват бръчките. Те са различни видове – дермални филъри, мезотерапия с хиалуронова киселина, Mesoboost, Биоревитализация и др. Резултатите от тях изглеждат естетични и естествени и са с минимални странични реакции поради ниската си инвазивност. Ефектът от тези процедури обикновено става видим веднага, но зависи от използваните активни съставки и индивидуалните характеристики. Хиалуроновата киселина постепенно се абсорбира от тялото, затова за поддържане на резултатите, отново се препоръчват периодични процедури.

Нека кажем и това:

  • Редовните упражнения са важни за поддържане на добра физическа форма и оптимално здраве. Ефектите от упражненията се проявяват след месеци постоянство и дисциплина, дори да тренираме тялото си с X-BODY, който дава резултати в пъти по-бързо от фитнес тренировките. Тялото често се нуждае от време, за да се адаптира към нови динамики и стереотипи. Незабавните резултати са редки, а реалистичните очаквания и търпението са ключови и тук.
  • Балансираната и здравословна диета е ключова за доброто състояние на кожата, косата и фигурата. За нея също е необходимо воля, ограничения и информирани избори.

Както виждаме, цената на красотата изисква жертви. Всички ние сме подложени на ентропия и някак трябва да я преборим по друг начин, ако искаме да живеем дълго и в кондиция. Търпение и постоянство – красотата изисква точно тези “жертви” и те са ключът към нея. Разбира се, за тези които искат да влязат по-надълбоко, търпението и постоянството не са важни само за физическата красота. Личността се изгражда всеки ден и за това може би са нужни най-усилените тренировки. Защото е добре да изпълним красивата форма с добро съдържание. По външността ни посрещат, но по това, което комуникираме с другите, ще ни изпратят. Защото красотата е състояние на тялото, ума и духа, а те няма как да бъдат разделени 🙂

error: Content is protected !!