Хидратация на кожата през зимните месеци

Грижата, свежестта и хидратацията са три от най-важните показатели, разкриващи здравословната кожа. Да, особено хидратацията! Създаването на личен режим за грижа на кожата, с цел хидратация, е правило номер 1, оформящо здравия и сияещ вид, който ни помага да вървим с високо вдигната глава и увереност в себе си и нашия външен вид. В тази статия ще засегнем темата за хидратация и защо тя е важна за всеки от нас.

Правилно хидратирана кожа за зимата

Нашата кожа е съставена от 3 слоя – епидермис, дерма и хиподермис. Всеки един слой е съществено важен за правилното функциониране на самия орган и е съществено важно да бъдат достатъчно наситени с ВОДА. Епидермисът е директно изложен на въздействието на околната среда. Под него е дермата, богата на колаген и еластин, които играят важна роля за силата и гъвкавостта на кожата. Накрая е хиподермата, съдържаща мастна тъкан. За добрата работа на клетките във всеки слой, те трябва да бъде достатъчно хидратирани, за да извършват нормално своите процеси.

Е, все пак кожата е най-големият човешки орган и тъй като е съставена от 70 процента вода, тя постоянно търси своята регенерираща напитка. Представете си едно цвете – поливате го всеки ден и то цъфти, изправя си стъблото и е напълно живо и здраво. Спирате да го насищате с вода и цветето бавно, бавно започва да клюмва, да се свива и да губи своята жизненост. Е, ето това се случва и с нашето тяло, когато не сме хидратирани. Кожата ни се сблъсква с дехидратация, водеща до лющеща се и суха текстура, видимо уморен вид, торбички под очите, поява на бръчки и акне. Не, това не е външния вид на красотата!

Дълбока хидратация на кожата преди зимата

Има няколко основни фактори, които въздействат много изтощително на нашата кожа, оставяйки я без капчица вода. Високите температури, UV лечение, груб начин на почистване на кожата, висока консумация на кафе, тютюн, алкохол или тежък грим са едни от водещите причини хората да се сблъскват с несъвършенства по кожата си. Особено лятото! Това е сезонът на най-силното обезводняване и в горещото време кожата ни освобождава около 3 литра пот на ден,
и затова трябва допълнително да осигуряваме контакт на тялото ни с водата. Подобно е и през  периода между зимата и лятото – хидратацията на кожата е подложена на изпитание, тъй като  кожата бива изсушена поради изтощителните сурови климатични условия.

В такива моменти, RONIQUE със своите специалисти, имат подготвен план за спасение! Добър избор са терапиите на SKEYNDORлеки, подхранващи и съживяващи!
Хидратиращата терапия с хиалуронова киселина Power Hyaluronic и Възстановяващата терапия с ретинол Power Retinol  са вашата помощ след едно топло лято или сурова зима. Със своите комплекси от хиалуронова киселина и ретинол, терапиите проникват в дълбочина като регенерират и възстановяват структурата на кожата така, че тя отново да придобие качества на здрава, жизнена и щастлива кожа.

Кожата е много сложен и специфичен орган на нашето тяло, но както всеки друг той е витална част от нашето развитие. Пийте вода, яжте свежа и качествена храна и се отбийте до магията на RONIQUE, за да приветстваме една красива и щастлива кожа!

error: Content is protected !!