ICOONE® – технология от ново поколение

Технологията ICOONE® е резултат от продължителни и задълбочени изследвания за идентифициране, откриване и прилагане на иновативни решения за подобряване на здравето и качеството на живот като цяло.

Проектът ICOONE® дължи вдъхновението си на специалиста по реконструктивна хирургия д-р Жан-Клод Гимберто и неговата революционна визия за структурата на съединителната тъкан. Д-р Гимберто смята, че кожата трябва да се възприема като жив, дишащ орган и приема, че подкожната тъкан се състои от мрежа от микровакуоли, подредени по хаотичен и фрагментиран начин. Те именно представляват основната функционална единица на цялостната тъканна структура. 

Това ново схващане напълно заменя традиционната концепция за човешката кожата, според която тя е образувана от слой тъкани. Тази нова концепция поражда и необходимостта, кожата да бъде третирана по изцяло нов начин.

Така i-Tech Industries внедрява тази нова научна визия, проектирайки технология, която третира тези безброй микровакуоли по целенасочен и, оказва се, по-ефективен начин, който води до по-бързи и по-добри резултати. Апаратът ICOONE® предлага ефективни и безвредни решения, както на естетични, така и на медицински проблеми чрез набор от различни функционалности и разнообразни програми за третиране, възстановяване и грижа за лицето и тялото.

ICOONE® в помощ на медицината

Основните приложения на ICOONE® в областта на медицината включват:

  • заличаване на белези от рани и изгаряния;
  • следоперативно възстановяване (например след липосукция и хирургия на клепачите);
  • лечение на лимфедем и венозна недостатъчност;
  • рехабилитация след мастектомия и след бременност;
  • лечение на възпаление на сухожилията;
  • мускулни проблеми;
  • редуциране на целулита, който макар и не медицински проблем, може да има и здравословни причини.

ICOONE® LASER H може да третира най-деликатната и увредена кожа чрез дълбоко и ефективно стимулиране на съединителната тъкан. Мулти микро алвеоларната стимулация (MMAS) ефективно подпомага работата на терапевта, като осигурява оптимална тъканна мобилизация.

И всичко това става по 100% естествен и безболезнен начин.

ICOONE® LASER H съчетава ефекта на тъканна регенерация чрез механична стимулация (мулти микро алвеоларна стимулация) с действието на LED и LASER светлинни източници, постигайки несравними резултати, както по отношение на естетиката, така и по отношение на рехабилитацията. ЛАЗЕРЪТ и светодиодът действат върху структурата на клетъчните мембрани, предизвиквайки активиране на митохондриите, които са силовите центрове на клетките. Този процес подобрява оксигенацията на клетките, стимулирайки тъканния дренаж и липолизата. Всичко това води до комплексен, холистичен ефект върху заздравяване на тъканите.

Медицински направления, в които е приложим ICOONE®

Напълно естествен и безболезнен, ICOONE® е идеалното решение за терапевтични приложения, тъй като постига очевидни резултати, дори и върху деликатна и проблемна кожа.

Ето някои медицински направления, в които ICOONE® е приложим:

Заличаване на белези от рани

Благодарение на дълбочинен масаж със специално създадени функционални накрайници, ICOONE® стимулира микроциркулацията и тъканите се насищат с кислород. В същото време влакната на съединителната тъкан се разтягат и клетките във фиброзната тъкан се активират. Локалното възпаление намалява и така само с няколко кратки процедури могат да се забележат конкретни подобрения във вида и структурата на тъканите, които видимо изглеждат  по-тонизирани и еластични.

Резултатът е много по-малко видим белег и по-здрава кожа.

Премахване на белези  от изгаряне

Благодарение на микростимулациите, които извършва ICOONE®, кръвотокът в засегнатата от изгарянето област се засилва. Тъканите получават повече кислород, в резултат на което те започват да функционират по-добре. Това води до по-бързо заздравяване на тъканта, засегната от изгарянето. Клетките засилват възстановителните процеси, възпалението и болката намаляват и кожата възвръща еластичността и здравия си вид.

Освен това дълбочинният микромасаж насърчава лимфния дренаж, намалявайки евентуалния оток, а благодарение на третирането с ICOONE® цялостният вид на изгарянето се подобрява значително, само с няколко кратки терапевтични сеанса.

Следоперативно възстановяване

Дълбочинният микромасаж с помощта на ICOONE® има незабавен дрениращ ефект.

Още след първата процедура резултатът е видим върху външния вид на кожата, която изглежда по-еластична и тонизирана. Тъканите са по-малко подути и по-здрави. Освен че намалява локализирания следоперативни оток, дрениращият ефект на процедурата подобрява и кръвообращението и по този начин има благоприятно отражение върху следоперативното възпаление и хематомите, които видимо намаляват.

Венозна недостатъчност и лимфедем

Микростимулацията, извършвана благодарение на апликаторите на ICOONE®, реактивира микроциркулацията, благоприятствайки кръвообращението в капилярите и подобрявайки притока на кръв, а следователно оксигенацията на тъканите. Положителните ефекти са видими и при  клинични ситуации, като например язви по краката: благодарение на масажа с ICOONE® те започват да зарастват по-бързо, подобрява се външният вид на кожата и раните стават много по-слабо забележими.

Дори при наличие на лимфедем, само няколко кратки сеанса на целенасочено лечение с ICOONE® са достатъчни, за да  се забележат конкретни резултати върху обиколката и обема на крайниците, засегнати от подуване и оток. Кръвта оросява по-добре тъканите и ги насища с кислород, като в същото време се подобрява  лимфо дренажът и отделянето на отпадните вещества. Ползите се отразяват и на двигателната функция – сгъването на крака, засегнат от лимфедем, след масаж с ICOONE® става по-лесно.

Подобряване на кръвообращението

Кръвообращението е в основата на функционирането на целия организъм и представлява сложна хидравлична система, изградена от дълги километри кръвоносни съдове. То е от основно значение за нашето здравословно състояние. Когато не е оптимално, кислородът и другите хранителни вещества не достигат до клетките и тъканите и те не могат да изпълняват задачите си по правилен начин. Освен това, отпадъчните продукти от метаболизма не могат да бъдат отведени ефективно и така те остават „в застой“, например в съединителната тъкан. Всичко това води до проблеми със здравето.

Масажът с ICOONE® увеличава притока на кръв към тъканите, насищайки ги с кислород и по този начин подобрява дренирането на течности. Това способства за облекчаване на чувството за тежест, например в краката и стъпалата, където ICOONE® процедурите са особено ефективни.

Създадени специално, за да подобрят качеството на живот, ICOONE® процедурите се оказват безвреден, неинвазивен и ефективен метод за справяне дори с нелеки медицински проблеми.

Нашите ICOONE® специалисти ви очакват! Погрижете се за вашето здраве при нас!

error: Content is protected !!