Баловете – празник на младостта и красотата

Абитуриентският бал е важно събитие в живота на всеки млад човек. Той ознаменува края на един житейски етап и началото на нов – вълнуващ и очакван. Това е едно символично прекрачване в истинския живот, с неговите неизбежни промени и предизвикателства.

Баловете – празник на младостта и красотата

За много млади хора, абитуриентският бал е първото официално събитие, където могат да се почувстват специални и да се насладят на един незабравим, само техен момент, споделен с приятели и семейството. Това е възможността да бъдат красиви, изискани и уникални, да покажат своя стил и индивидуалност чрез избора на тоалет, прическа и грим. Вълнуващ момент на себеизразяване и себеизява, символизиращ перспективата и възможностите, които предоставя живота.

Абитуриентският бал е наистина важно събитие, защото всяка млада жена от дете мечтае да изживее своята приказка, като Пепеляшка…

Ето няколко препоръки за младите дами, които искат да заблестят в своя перфектен ден, дадени директно от дерматолозите:

Момичета, не може да разчитате само на перфектния грим, дори ако сте наели най-добрия гримьор. Гримът може да помогне за маскиране на някои кожни проблеми, но не ги решава. Той може да скрие петна по кожата, неравномерен тен, дори акне, бръчици и други несъвършенства, но не премахва тяхната причина и не лекува кожните проблеми.

В действителност, ако се полага грим върху замърсена или проблемна кожа, това може да доведе до по-сериозни проблеми, като например запушване на порите и да предизвика появата на акне, зачервявания и възпаления. Това може да бъде избегнато чрез следване на правилната грижа за кожата преди гримиране и извършване на подходящи козметични процедури като превенция или решение на вече появил се проблем.

Вместо да разчитаме на грима да маскира кожните проблеми, трябва да се стремим да ги решим с подходяща ежедневна грижа за кожата и използване на подходящи продукти.

Започнете с правилна грижа за кожата си. Какво обаче означава това? За да можете правилно да определите типа кожа, която имате, продуктите, които са подходящи за вас и нуждаете ли се от специфични козметични процедури – потърсете съвета на професионалистите и им се доверете. Те знаят какво правят.

За запазване здравето на кожата е необходимо да се грижим за нея добре и по правилен начин, защото тя ще бъде с нас до края на живота ни.

За правилна грижа за кожата е нужно да се следва последователността –  почистване, тонизиране и хидратиране, преди да започнем полагането на грим.

Почистването на кожата е много важно, тъй като отстранява всички замърсявания и остатъци от грим, които могат да останат в порите и да доведат до запушването им.

След това, тонизирането на кожата помага да се възстанови pH балансът и да се намали видимостта на порите.

И накрая, хидратацията подпомага запазването на влагата в кожата и предотвратява изсушаването й.

Ако не се грижим добре за кожата си, това може да доведе до различни проблеми като зачервявания, дразнене, изсушаване, акне, преждевременно стареене.

Преди да започнем поставянето на грим, кожата трябва да бъде в добро състояние, за да можем да постигнем желаните резултати с гримирането и да запазим кожата ни здрава и блестяща по-дълго време.

И ако това не е достатъчно – има добра новина – феята-кръсница, разбира! Модерните средства и процедури за разкрасяване са в състояние да превърната всяка Пепеляшка в принцеса.

Но останалото зависи от вас!

Не забравяйте, че усмивката е най-добрата визитна картичка. Усмихнете се и се наслаждавайте на този специален ден в живота си.

Помнете, че красотата идва от вътрешното ви състояние, така че не забравяйте да се отнасяте към себе си с любов и уважение. И не само на този ден.

Козметични процедури и здраве за кожата преди грим

Козметичните процедури определено могат да помогнат за подобряване на здравето на кожата и са предпоставка за по-добри резултати при полагането на грим. Те обаче трябва да бъдат избирани с внимание, за да се избегнат нежелани ефекти и увреждане. За това, нашият съвет е да не експериментирате с кожата си, а да се доверите на съвременните средства за диагностика на типа кожа, след което дерматологът ще предложи правилните процедури и продукти за грижа в домашни условия.

Ние от Роник предлагаме безплатна диагностика на кожата, защото това е наука, не експеримент.

Ето и някои от нашите разкрасяващи процедури:

Апаратни процедури – апарати от най-ново поколение, гарантиращи отлични резултати, безопасност и сигурност;

Терапии за лице, почистване, маски и пилинги , уелнес терапии и други процедури по преценка на дерматолога.

Пилинг на кожата, например, е процедура, при която се използва химически или механичен пилинг, за да се отстранят мъртвите клетки. Това помага да се подобри състоянието на кожата, да се изравни тенът и да се намали видимостта на несъвършенствата.

или

Лазерно озаряване на кожата – тази процедура се извършва с помощта на лазерна технология, която използва светлинна енергия, за да стимулира растежа на нови клетки, синтеза на колаген и да избистри и озари тена.

Инжекции с хиалуронова киселина – те се използват, както за запълване на бръчки, така и за добавяне на обем на устните.

Но нищо не бива да бъде самоцелно. Добрият вкус повелява – по-малкото е повече, а истинският стил – умереност във всичко.

Ние от Роник ви пожелаваме прекрасен първи бал, момичета! Бъдете себе си! Отпразнувайте живота и младостта си и бъдете горди, уверени и красиви!

error: Content is protected !!