Слънцезащитни Продукти

Слънцезащита – защо е толкова важна?

Нека не се плашим, а да подходим информирано и отговорно, защото тя:

  • предотвратява рак на кожата: Чрез блокиране на ултравиолетовите (UV) лъчи, слънцезащитните продукти помагат за предотвратяване на различни форми на рак на кожата, включително меланом, който може да бъде смъртоносен.
  • Предотвратява стареенето на кожата, т.нар. фотостареене.  Известно е, че UV лъчите причиняват преждевременно стареене на кожата – поява на бръчки, петна и изтъняване, защото атакуват и повреждат колагена и еластина, които помагат за поддържане на здравето и еластичността на кожата.
  • Предотвратява слънчеви изгаряния: Слънчевите изгаряния са не само изключително неприятни, но и опасни. Повтарящите се слънчеви изгаряния, особено в детска възраст, увеличават риска от преждевременно стареене и развитие на рак на кожата.
  • Предотвратява хиперпигментацията: Прекомерното излагане на слънце може да причини тъмни петна или нехарактерна пигментация на кожата, т.нар. хиперпигментация.

За да получите ефективна защита, е добре да използвате слънцезащитен продукт с широк спектър на действие (защитаващ от UVA и UVB лъчи) с фактор на слънцезащита (SPF) поне 30. Нанасяйте го в достатъчно количество и редовно, особено след къпане или при изпотяване.

Козметикът на RONIQUE – Вероника – съветва:Изберете добър защитен продукт така, че кожата не само да е защитена, но и да  се чувства добре – да не запушва порите, да не образува „кир“ ефект и да стои мазен. Най-добре е той да е препоръчан от професионалист. Ако нанасяте BB крем или фон дьо тен – можете да намерите такъв с 50+ SPF”

Не забравяйте и за други форми на защита, като шапки, дрехи с дълги ръкави и слънчеви очила. Съществуват дрехи, създадени специално за защита от слънцето. Те имат оценка на слънцезащитен фактор (Ultraviolet Protection Factor, UPF).

Какво още трябва да знаем за слънцезащитата

Макар, че животът на нашата планета е немислим без този източник на светлина и топлина – Слънцето, защитата от него е изключително важна за предпазване на кожата от неговото разрушително и вредно въздействие. Парадоксално, нали?!

Ето няколко основни неща, които трябва да знаем:

Има два основни вида UV лъчи, които достигат земната повърхност – UVA и UVB. UVA лъчите проникват дълбоко в кожата и предизвикват стареене, докато UVB лъчите изгарят повърхностния слой на кожата и са основният виновник за развитието на рак. Затова казахме, че е правилно да изберете слънцезащитен продукт, който предлага защита от широк спектър UV лъчи, т.е. защитава от и двата вида UV лъчение.

RONIQUE предлага на своите клиенти, специално за лятото, подбрано с внимание и грижа:

  • Cholley Alpin Solar Defense SPF 50 – чудесна, богата емулсия с пълен спектър на UVB и UVA защита, подходящ за всеки тип кожа и за всяка възраст;
  • Cholley Clearing Gel Cream SPF 30 – авангарден крем, идеален за изравняване на неадекватна пигментация, изсветляване на тена,UV защита и предпазване от свободните радикали, резултат от замърсената околна среда;
  • Collagena BB крем NUDE FINISH Light/Medium/Dark SPF 50 – преобразяващ кожата, тониращ и хидратиращ флуид, притежаващ слънцезащитен фактор SPF 50, подсилващ процесите на самовъзстановяване, който придава на кожата лек и нежен нюанс, напълно сливащ се с тена и прикриващ несъвършенствата;
  • Skeyndor DD крем 01/02 SPF 50 – за ежедневна употреба, против стареене, прикриващ несъвършенствата, с висока SPF 50 слънцезащита. И още нещо – плюс технология за защита от синята светлина!

Те могат да бъдат поръчани по телефона и доставени до вас.

Фактор на слънцезащита (SPF): SPF показва колко добре слънцезащитният продукт ще ви защити от UVB лъчи. SPF 30 блокира около 97% от UVB лъчите, докато SPF 50 блокира около 98%. Обърнете внимание, че никой продукт не може да блокира 100% от UVB лъчите. Затова бъдете разумни!

Редовно нанасяне. Нанасяйте слънцезащитен продукт на всички изложени на слънце части на кожата на всеки 2 часа и след къпане или потене, дори ако продуктът е водоустойчив.

Защита през цялата година: UV лъчите могат да проникнат през облаците, така че слънцезащита е важна през цялата година, дори когато времето е облачно, дори през зимата.

Възраст: Децата имат особено чувствителна кожа и са повече подложени на риск от слънчеви изгаряния и други увреждания, следствие от прекомерно или неправилно слънцеизлагане. Използвайте специални детски слънцезащитни продукти и ги прилагайте често.

Защита на очите и устата: Не забравяйте да защитите и тези области. Използвайте очила за слънце с UV защита и балсам за устни с включен SPF.

В грижата за нашите клиенти в RONIQUE предлагаме и испанския бранд слънчеви очила TIWI, който е не само шик и бутиков, но и с най-висок клас защита 3, подходящ за много слънчево време, но и за шофиране.

Трябва ли да се защитава кожата от слънцето при облачно време

Да, трябва да се защитаваме от слънцето дори и при облачно време. Това се дължи на факта, че до 80% от ултравиолетовите (UV) лъчи могат да проникнат през облаците. Те присъстват през цялата година, независимо дали времето е слънчево или облачно. Така че, кожата може да бъде увредена по всяко време на годината, през всички сезони.

Ако се използва слънцезащита, синтезира ли се витамин D от организма

Слънцезащитните продукти могат да намалят производството на витамин D в тялото, тъй като те блокират ултравиолетовите B (UVB) лъчи, които са необходими за синтеза на витамин D. Въпреки това е важно да се отбележи, че докато излагането на слънце може да помогне за синтеза на витамин D, прекомерното излагане може да повреди кожата и да увеличи риска от рак и преждевременното ѝ стареене, както споменахме.

Освен от слънцето, витамин D може да се набави и от други източници – чрез храната и хранителни добавки, чрез които могат да се поддържат адекватни нива на витамин D в тялото. Какво съветваме ние от RONIQUE: „Бъдете отговорни към здравето на кожата си всеки ден. За това, което правите за нея днес, тя ще ви се отблагодари след 10 години! А ние искаме да изглеждаме добре и да сме здрави дълго време, нали?“

error: Content is protected !!