Кои са подходящите процедури за лице и тяло в края на лятото

В края на лятото, поради по-честото излагане на слънце, съчетано с морски бриз и солена вода, кожата не само се усеща, а и е по-суха. И –„ О, ужас!“ – не е решение, а просто възклицание. Затова е добре да се сме наясно какво да правим за възстановяване и подхранване на кожата след като максимално сме се насладили на отпуската си.

Ето някои от задължителните козметични ритуали, с които да посрещнем края на летните месеци, отпочинали и освежени.

За Лицето:

 • Започваме със задължителната хидратация. Продължете с маски и серуми, обогатени с хиалуронова киселина. Те са подходящи за подхранване и хидратиране на кожата.
 • Пилинг и ексфолиация, разбира се. Премахването на мъртвите клетки чрез нежен пилинг стимулира регенерацията на кожата.
 • Използвайте серуми с витамин C, които се борят със свободните радикали и подобрят вида на кожата.
 • Не забравяйте за слънцезащитния крем, дори и след края на лятото, защото слънцето си остава на същото място и си грее. Просто се усеща по-слабо.

За Тялото:

 • И тук хидратация с хидратиращи лосиони или масла, за да поддържате мека и гладка кожа.
 • Солени и маслени пилинги, които могат да помогнат за отстраняване на мъртвите клетки и подобрение на циркулацията.
 • Масажи, разбира се! Масажите също стимулират циркулацията и свалят напрежението в мускулите след активния летен сезон, през който, предполага се, сте се движили повече. Или като продължение на релакс терапията ви 😊
 • Да не забравим детоксикацията!  Освежаващи вани с етерични масла и соли помогнат за детоксикация на кожата, тялото и целия организъм.

Съветът ни е да се консултирате с дерматолог или козметик, които могат да оценят индивидуалните потребности на кожата ви и да предложат най-подходящите за вас продукти и процедури.

Възползвайте се от консултацията с нашият козметик Вероника.

И сега – по-сериозно!

Ето какво препоръчваме ние от RONIQUE като козметични процедури за края на лятото:

 1. За скоро придобитата нежелана пигментация на кожата, т.нар. слънчеви петна, са подходящи лазерни терапии или продукти с дерматологични агенти, които способстват за намаляване видимостта на тези петна или ги премахнат напълно. Подходящата терапия, отново, се определя след консултация.
 2. Карбокси терапията е процедура, при която се нанася гел с въглероден диоксид по кожата. Целта на този метод е да стимулира кръвообращението, да подпомогне производството на колаген и да подобри еластичността и тургура на кожата. Тургурът на кожата е способността й да се възстановява след натиск и е индикатор за хидратацията на организма. Намаленият тургур може да бъде признак за дехидратация или други здравословни проблеми.

Ето няколко аспекта, които правят карбокси терапията подходяща за края на лятото:

 • Способства за възстановяване на кожата след излагане на слънце, като стимулира регенерацията на клетките.
 • Процедурата подобрява кръвообращението, което е особено полезно след продължително излагане на неблагоприятното въздействие на външните фактори.
 • Подходяща е за различни типове кожа и може да бъде прилагана и за лицето, и за тялото.

В края на лятото тялото задържа вода и отича. Дренажите са възможно най-подходящото нещо, което можете да дадете на своето тяло.

 • Лимфният дренаж е терапевтичен масаж, който стимулира лимфната система, подпомага отстраняването на отпадни вещества и токсини, и облекчава отоците. Той може да бъде особено подходящ за края на лятото по следните причини:
 • Намалява отока. Лятото често се свързва с повишена консумация на солени храни и дехидратация, които могат да доведат до оток в тялото. Лимфният дренаж помага да се намали този оток чрез стимулиране на лимфната система.
 • Детоксикация. Този вид масаж стимулира отстраняването на отпадъци и токсини от тялото, което може да бъде полезно след период на нездравословно хранене или обилна консумация на алкохол по време на летните ваканции.
 • Ако сте имали активно лято, пълно с физически дейности и спорт – това е чудесно – лимфният дренаж може да помогне за облекчаване на уморените и напрегнати мускули.
 • Подобрява циркулацията. Подобреното кръвообращение стимулира кръвоснабдяването на кожата, което е особено полезно след продължително излагане на слънце, за да се подобрят естествените процеси на регенерация.
 • Лимфният дренаж е подходящ за чувствителна кожа, тъй като е мек и нежен метод за лечение и възстановяване.
 • ICOONE® терапиите са особено ефективни и горещо препоръчвани от нас – професионалистите и от много доволни клиенти.
 • Анти ейдж ефектът е доказан – За кожа, с признаци на стареене или следи от продължително излагане на  слънце, специализираното третиране с апарата ICOONE® незабавно възвръща младостта на лицето, шията и деколтето. Чудесно продължение на подмладяващия ефект на лятната отпуска.
 • Премахване на целулита – ICOONE® е отлично решение, защото действа в основата на причините за появата на целулитните отлагания.
 • Нещо повече – с него може да се извае тялото и да се оформят „критичните зони“. Отново  ICOONE® е едно от най-добрите устройства за нехирургично оформяне на тялото. Благодарение на Roboderm® технологията, апаратът извършва т.нар. Multi Micro Alveolar стимулация, която мобилизира кожната и подкожната тъкан до най-дълбоките слоеве, засилва циркулацията, дренира течностите и предизвиква намаляване на мастните депа.

Кислородът подпомага процеса на заздравяване и регенерация на кожата, като стимулира клетъчния метаболизъм, производството на колаген и възстановяването след слънчеви изгаряния.

RONIQUE предлага кислородна терапия за лице и скалп с 95% чист кислород и натурални съставки, които стимулират по естествен начин кожата и регенеративните процеси в нея, като при това активно противодействат на последствията от процеса на стареене и оксидативния стрес.

Кислородната терапия се комбинира с овлажняващи продукти, които помагат на кожата да се възстанови и рехидратира след лятното изсушаване.

Като общо оздравителна терапия за възстановяване и поддръжка на кожата, нашето ново предложение е бустерни коктейли ITPharma за интензивна стимулация на кожата с 95 % чист кислород!

Това, според нас, са едни от най-ефективните процедури за терапия на кожата след летните месеци, които можем да препоръчаме на своите клиенти.

Погрижете се за кожата си днес! Тя ще ви се отблагодари след 10 години! Очакваме ви!

error: Content is protected !!