Колариум

RONIQUE отново е сред първите, предлагащи на своите клиенти колагенов бустер с ударна доза витамин D

Колариум или солариум?

“Колариум” и “солариум” са два различни уреда, свързани с красотата и грижата за нея и със здравия вид и тен на кожата. Но не само това.

Все повече се говори за ролята на колариумите в борбата с дефицита на така важните за нашето здраве витамин D и колаген, както и за тяхната ефективност за редуциране на телесното тегло.

  • Витамин D поддържа костите здрави и предотвратява различни костни заболявания.
  • Участва в нормалното функциониране на имунната система и е ефективен в борба с инфекции и възпаления.
  • Поддържа мускулния тонус и силата на мускулатурата.
  • Профилактика е на сериозни заболявания, бич за съвременното общество – захарен диабет, рак на дебелото черво и сърдечно-съдови проблеми.
  • Играе роля за здравето на нервната система, настроението и когнитивните функции, особено при децата.

Колаген. Кой не е чувал за него?!!! Протеина на младостта. Колагенът е белтък с ключова роля в човешкото тяло, който изпълнява изключително отговорни задачи в различни аспекти на здравето ни. Този протеин съставлява основната част от съединителната тъкан в организма и предоставя структурна поддръжка на различни тъкани и органи в тялото ни.

Как работи колариума?

Както казахме той представлява комбинирано устройство, което съчетава в себе си ефектите на солариума с ползите на колагеновата светлина, която се използва за стимулиране на производството на колаген в кожата. Колариумите са оборудвани със специални лампи, които излъчват ултравиолетова (UV) светлина, подобна на тази, която идва от слънцето.

  • Времетраенето на процедурата може да бъде контролирано, за да се постигне желаният бронзов тен и да бъде придаден равномерен цвят на кожата и усещане за кадифе.
  • Ефектите от Колариум терапията се разкриват на два етапа:
  1. Незабавни реакции, които се появяват непосредствено след сесия, изразяваща се в моментално подобрен външен вид и тонус на кожата, стегнатост и уеднаквяване на тена.
  2. Вторичен, който продължава след сесията, като видимо подобряване на външния вид, тонуса и текстурата на кожата с по-дълготраен ефект. Това е така, защото синтезът на колаген и еластин продължава и след приключване на процедурите.

За най-добри резултати се препоръчва поддържаща сесия веднъж седмично след първоначалния курс.

Каква е разликата между колариум и солариум?

Нека видим разликите:

Солариумът е уред, който зае бързо своето място в beauty процедурите, защото донесе една чудесна възможност да придобием равномерен тен дори през зимата. Той използва ултравиолетова светлина, за да стимулира пигмента меланин в дермата и по този начин да я потъмни, придавайки ѝ приятен загар. С други думи, солариумът се използва за изкуствено придобиване на тен.

Колариумът е устройство, което надгражда функциите на солариума. В него също се генерира изкуствена слънчева светлина и също се използва за придобиване на тен.

Разликата между солариума и колариум се изразява в типа излъчвана светлина. Докато лампите в солариума излъчват синя светлина, тези на колариума излъчват в розово-червеният светлинен спектър, който стимулира производството на колаген, еластин и хиалуронова киселина и синтеза на витамин D. Така разликите стават доста съществени.

Как действа колариума на човешкото тяло?

Разбрахме, че колагенът е жизнено важен за здравето на костите, сухожилията, ставите и ставните връзки. Колариумът генерира светлината при 633 nm, за да активира синтеза на колаген и да го противопостави на стареенето на кожата.

Специалната светлина, излъчвана в колариума, стимулира метаболизма на фибробластите и така засилва създаването на колаген, еластин и хиалуронова киселина.

  • Фибробластите са клетки, разположени в съединителната тъкан и отговорни главно за производството на колаген, еластин и хиалуронова киселина.
  • Еластинът е протеин, изграждащ част от съединителната тъкан. Той има способността да се разтяга и връща в първоначалното си състояние и заедно с колагена и хиалуроновата киселина помага на кожата да поддържа еластичността си – т.нар. тургур.
  • Хиалуроновата киселина е естествено синтезирана от организма и заедно с колагена и еластина образува съединителната тъкан.

И отново за колагена, за който всяка дама, загрижена за добрата си външност е чувала.

Ето какво ни дава той

  • Здраве на кожата – той я поддържа еластична, свежа и стегната. Когато с възрастта нивата му намаляват се появяват първите фини линии и бръчки.
  • Здраве на ставите ни. Колагенът е съставна част на съединителната тъкан, която покрива и ставите и ги поддържа гладки и подвижни.
  • Красота на косата и ноктите, защото участва в тяхната структура.
  • Сила на мускулите, които също съдържат колаген. Той поддържа техния тонус и регенерация.
  • Предоставя поддържаща структура и защита на вътрешните органи – сърце, бъбреци и черен дроб.

Какви са ползите от колариума?

Като устройство, което комбинира функциите на солариум и колагенова лампа, той е създаден да подобрява външния вид на кожата и едновременно да провокира производството на колаген.

Ето някои от предимствата му:

  • Стимулира колагеновия синтез – С възрастовите промени нивата на колаген намаляват, което допринася за образуването на бръчки и стареене на кожата. Колариумът стимулира кожата да произвежда повече колаген, което води до намаляване на бръчките и до подобрена еластичност на кожата.
  • Подобрява цвета и тона на кожата, поради повишаване на производството на меланин, което придава на кожата по-тъмен и равномерен цвят.
  • Може да се използва за лечение на кожни заболявания като псориазис или акне.
  • Подобрява кръвообращението и стимулира регенеративните процеси.
  • Освен това носи още една полза за тялото – изгаряне на излишните мазнини. Колко добра новина! Без натоварване, без контузии! Просто докато си почиваш!
  • И още, разбира се! – Пълен релакс и удоволствие в хармоничната топлина на колариума.

Ние избрахме за RONIQUE колариум на марката Sunfit Lighting от най-ново поколение, който притежава UVA + UVB + CollaTan – комбинирани лампи за тен и колаген в едно.

Това е една изключително добра комбинация за повишаване нивата на витамин D и стимулиране на производството на колаген, еластин и хиалуронова киселина.

За да се възползвате от ползите му са необходими само 15 минути!

И сега специално за CollaTan лампите интегрирани в Ultrasun!

Те са най-новата иновация UV лампи на Ultrasun, произведени ексклузивно за марката Sunfit Lighting.

CollaTan лампите комбинират:

  • UVA лъчи за директен, интензивен и атрактивен тен;
  • UVB лъчи за производството на меланин и витамин D;
  • Колагенова светлина за успокоена, подмладена и сияйна кожа и без пигментни петна.

Какви са ползите от UVA лъчите за нашето здраве и тяло?

Придобиването на тен на открито има своите очарования, но има голям недостатък – не можете да контролирате UVA лъчите. Това е причината много хора да носят последствията от слънчевите изгаряния и фотостареенето на кожата.

Колариумът Ultrasun решава този проблем. CollaTan лампите контролират количеството UVA лъчи, излъчвани от устройството.

Резултатът е:

•         Интензивен и атрактивен тен, дори и през зимата!

Какви са ползите от UVB лъчите за нашето здраве и тяло?

Ultrasun CollaTan устройството излъчва UVB лъчи, точно както слънцето на Средиземноморието в зенит. Въпреки че UVB не са толкова проникващи в кожата като UVA лъчите, те имат своите полези, защото са отговорни за производството на витамин D!

Освен това:

  • Стимулират производството на меланин – плюс витамин D – плюс естествена кожа с приятен загар.

Знаете ли, че витамин D има и други ползи, като например засилване на имунната ви система и лечение на депресия! Да, знаете, защото прочетохте вече за това, както и за много други!

Специални ползи от Колагеновата светлина

Функцията Collagenic Light на лампите CollaTan излъчва червена светлина. Безброй проучвания са доказали, че колагеновата светлина може да помогне в процеса на подмладяване на кожата.

Така че, можете да впечатлявате със сияйна кожа с изкусителен загар, като същевременно подобрите цялостното ѝ състояние!

  • Кожата е успокоена, подмладена, без козметични дефекти! – Тази уникална комбинация осигурява и допълнителните ползи на колагена, като почиства кожата, уеднаквява тена и заличава видимите признаци на стареене. Освен това стимулираната микроциркулация повишава нивата на серотонин – естествения хормон на щастието!

 Насладете се на здраве и красота в RONIQUE!!!

Сертификати

Екип от специалисти

При избора на екип избрахме само доказани специалисти във всяка област от услугите, които предлагаме.

Работата

Събирайки екипа, избрахме хората не само по дипломи и доказан опит, но и хора, които обичат работата си.

Сигурност

Защото държим на Вас и Вашето здраве, осигуряваме редовна дезинфекция на помещенията и уредите.

error: Content is protected !!