Колариум

RONIQUE отново е сред първите, предлагащи на своите клиенти колагенов бустер с ударна доза витамин D

Колариум или солариум?

“Колариум” и “солариум” са два различни уреда, свързани с красотата и грижата за нея и със здравия вид и тен на кожата. Но не само това.

Все повече се говори за ролята на колариумите в борбата с дефицита на така важните за нашето здраве витамин D и колаген, както и за тяхната ефективност за редуциране на телесното тегло.

 • Витамин D поддържа костите здрави и предотвратява различни костни заболявания.
 • Участва в нормалното функциониране на имунната система и е ефективен в борба с инфекции и възпаления.
 • Поддържа мускулния тонус и силата на мускулатурата.
 • Профилактика е на сериозни заболявания, бич за съвременното общество – захарен диабет, рак на дебелото черво и сърдечно-съдови проблеми.
 • Играе роля за здравето на нервната система, настроението и когнитивните функции, особено при децата.

Колаген. Кой не е чувал за него?!!! Протеина на младостта. Колагенът е белтък с ключова роля в човешкото тяло, който изпълнява изключително отговорни задачи в различни аспекти на здравето ни. Този протеин съставлява основната част от съединителната тъкан в организма и предоставя структурна поддръжка на различни тъкани и органи в тялото ни.

Как работи колариума?

Както казахме той представлява комбинирано устройство, което съчетава в себе си ефектите на солариума с ползите на колагеновата светлина, която се използва за стимулиране на производството на колаген в кожата. Колариумите са оборудвани със специални лампи, които излъчват ултравиолетова (UV) светлина, подобна на тази, която идва от слънцето.

 • Времетраенето на процедурата може да бъде контролирано, за да се постигне желаният бронзов тен и да бъде придаден равномерен цвят на кожата и усещане за кадифе.
 • Ефектите от Колариум терапията се разкриват на два етапа:
 1. Незабавни реакции, които се появяват непосредствено след сесия, изразяваща се в моментално подобрен външен вид и тонус на кожата, стегнатост и уеднаквяване на тена.
 2. Вторичен, който продължава след сесията, като видимо подобряване на външния вид, тонуса и текстурата на кожата с по-дълготраен ефект. Това е така, защото синтезът на колаген и еластин продължава и след приключване на процедурите.

За най-добри резултати се препоръчва поддържаща сесия веднъж седмично след първоначалния курс.

Каква е разликата между колариум и солариум?

Нека видим разликите:

Солариумът е уред, който зае бързо своето място в beauty процедурите, защото донесе една чудесна възможност да придобием равномерен тен дори през зимата. Той използва ултравиолетова светлина, за да стимулира пигмента меланин в дермата и по този начин да я потъмни, придавайки ѝ приятен загар. С други думи, солариумът се използва за изкуствено придобиване на тен.

Колариумът е устройство, което надгражда функциите на солариума. В него също се генерира изкуствена слънчева светлина и също се използва за придобиване на тен.

Разликата между солариума и колариум се изразява в типа излъчвана светлина. Докато лампите в солариума излъчват синя светлина, тези на колариума излъчват в розово-червеният светлинен спектър, който стимулира производството на колаген, еластин и хиалуронова киселина и синтеза на витамин D. Така разликите стават доста съществени.

Как действа колариума на човешкото тяло?

Разбрахме, че колагенът е жизнено важен за здравето на костите, сухожилията, ставите и ставните връзки. Колариумът генерира светлината при 633 nm, за да активира синтеза на колаген и да го противопостави на стареенето на кожата.

Специалната светлина, излъчвана в колариума, стимулира метаболизма на фибробластите и така засилва създаването на колаген, еластин и хиалуронова киселина.

 • Фибробластите са клетки, разположени в съединителната тъкан и отговорни главно за производството на колаген, еластин и хиалуронова киселина.
 • Еластинът е протеин, изграждащ част от съединителната тъкан. Той има способността да се разтяга и връща в първоначалното си състояние и заедно с колагена и хиалуроновата киселина помага на кожата да поддържа еластичността си – т.нар. тургур.
 • Хиалуроновата киселина е естествено синтезирана от организма и заедно с колагена и еластина образува съединителната тъкан.

И отново за колагена, за който всяка дама, загрижена за добрата си външност е чувала.

Ето какво ни дава той

 • Здраве на кожата – той я поддържа еластична, свежа и стегната. Когато с възрастта нивата му намаляват се появяват първите фини линии и бръчки.
 • Здраве на ставите ни. Колагенът е съставна част на съединителната тъкан, която покрива и ставите и ги поддържа гладки и подвижни.
 • Красота на косата и ноктите, защото участва в тяхната структура.
 • Сила на мускулите, които също съдържат колаген. Той поддържа техния тонус и регенерация.
 • Предоставя поддържаща структура и защита на вътрешните органи – сърце, бъбреци и черен дроб.

Какви са ползите от колариума?

Като устройство, което комбинира функциите на солариум и колагенова лампа, той е създаден да подобрява външния вид на кожата и едновременно да провокира производството на колаген.

Ето някои от предимствата му:

 • Стимулира колагеновия синтез – С възрастовите промени нивата на колаген намаляват, което допринася за образуването на бръчки и стареене на кожата. Колариумът стимулира кожата да произвежда повече колаген, което води до намаляване на бръчките и до подобрена еластичност на кожата.
 • Подобрява цвета и тона на кожата, поради повишаване на производството на меланин, което придава на кожата по-тъмен и равномерен цвят.
 • Може да се използва за лечение на кожни заболявания като псориазис или акне.
 • Подобрява кръвообращението и стимулира регенеративните процеси.
 • Освен това носи още една полза за тялото – изгаряне на излишните мазнини. Колко добра новина! Без натоварване, без контузии! Просто докато си почиваш!
 • И още, разбира се! – Пълен релакс и удоволствие в хармоничната топлина на колариума.

Ние избрахме за RONIQUE колариум на марката Sunfit Lighting от най-ново поколение, който притежава UVA + UVB + CollaTan – комбинирани лампи за тен и колаген в едно.

Това е една изключително добра комбинация за повишаване нивата на витамин D и стимулиране на производството на колаген, еластин и хиалуронова киселина.

За да се възползвате от ползите му са необходими само 15 минути!

И сега специално за CollaTan лампите интегрирани в Ultrasun!

Те са най-новата иновация UV лампи на Ultrasun, произведени ексклузивно за марката Sunfit Lighting.

CollaTan лампите комбинират:

 • UVA лъчи за директен, интензивен и атрактивен тен;
 • UVB лъчи за производството на меланин и витамин D;
 • Колагенова светлина за успокоена, подмладена и сияйна кожа и без пигментни петна.

Какви са ползите от UVA лъчите за нашето здраве и тяло?

Придобиването на тен на открито има своите очарования, но има голям недостатък – не можете да контролирате UVA лъчите. Това е причината много хора да носят последствията от слънчевите изгаряния и фотостареенето на кожата.

Колариумът Ultrasun решава този проблем. CollaTan лампите контролират количеството UVA лъчи, излъчвани от устройството.

Резултатът е:

•         Интензивен и атрактивен тен, дори и през зимата!

Какви са ползите от UVB лъчите за нашето здраве и тяло?

Ultrasun CollaTan устройството излъчва UVB лъчи, точно както слънцето на Средиземноморието в зенит. Въпреки че UVB не са толкова проникващи в кожата като UVA лъчите, те имат своите полези, защото са отговорни за производството на витамин D!

Освен това:

 • Стимулират производството на меланин – плюс витамин D – плюс естествена кожа с приятен загар.

Знаете ли, че витамин D има и други ползи, като например засилване на имунната ви система и лечение на депресия! Да, знаете, защото прочетохте вече за това, както и за много други!

Специални ползи от Колагеновата светлина

Функцията Collagenic Light на лампите CollaTan излъчва червена светлина. Безброй проучвания са доказали, че колагеновата светлина може да помогне в процеса на подмладяване на кожата.

Така че, можете да впечатлявате със сияйна кожа с изкусителен загар, като същевременно подобрите цялостното ѝ състояние!

 • Кожата е успокоена, подмладена, без козметични дефекти! – Тази уникална комбинация осигурява и допълнителните ползи на колагена, като почиства кожата, уеднаквява тена и заличава видимите признаци на стареене. Освен това стимулираната микроциркулация повишава нивата на серотонин – естествения хормон на щастието!

 Насладете се на здраве и красота в RONIQUE!!!

Сертификати

УСЛУГАЦЕНА
Колариум – 5 мин.10 лв.
Колариум – пакет 60 мин.108 лв.
Колариум – пакет 120 мин.189 лв.
Колариум – пакет 300 мин.399 лв.

Екип от специалисти

При избора на екип избрахме само доказани специалисти във всяка област от услугите, които предлагаме.

Работата

Събирайки екипа, избрахме хората не само по дипломи и доказан опит, но и хора, които обичат работата си.

Сигурност

Защото държим на Вас и Вашето здраве, осигуряваме редовна дезинфекция на помещенията и уредите.

error: Content is protected !!