ТЕРАПИИ ЗА ЛИЦЕ: АПАРАТНИ ПРОЦЕДУРИ

апаратни процедури

ANTHÉLIA® – За резултати без компромис с най-модерната IPL технология в света!
IPL (или интензивна импулсна светлина) фото подмладяване е наш верен помощник в борбата със стареенето и кожните несъвършенства като разширени пори, пигментации, съдови лезии, фини бръчки, отпусната и повяхнала кожа.
С помощта на IPL технологията процедурата фото подмладяване включва термичен процес само в средната и горната част на дермата, докато епидермисът е пощаден, за да се намали ефекта на фото увреждане /стареене, причинено от излагането на слънце/. Този термичен процес предизвиква и лека възпалителна реакция, която е последвана от активиране и развитие на фибробласти, които отделят неоколаген, осигурявайки регенерация на дермата с подобряване на колагеновия тонус, структурата и еластичността ѝ.

Ето някои от ключовите предимства на IPL фотоподмладяването с  Anthélia®:

 1. Способността да се намалят пигментационни проблеми: IPL може да помогне за избелване на тъмни петна, слънчеви белези и пигментационни неравности по кожата, като ефективно се насочва към излишния меланин в тези области.
 2. Намаляване на фините линии и бръчки: Светлинната енергия стимулира производството на колаген и еластин, което води до подобряване на еластичността на кожата и намаляване на видимостта на фините линии и бръчки.
 3. Подобряване на текстурата на кожата: IPL подпомага регенерацията на кожните клетки и подобрява текстурата на кожата, като я прави по-гладка и равномерна.
 4. Безопасност и малко или никакво време за възстановяване: Тъй като IPL не изисква инвазивни процедури, пациентите обикновено могат да се върнат към нормалните си дейности веднага след сесията. Въпреки това, е възможно да се появят леки зачервявания или пухкавост, които обикновено отминават бързо.
 5. Съвместимост с различни типове кожа: IPL е обикновено подходящ за различни типове кожа и тонус, като се насочва към конкретни проблемни зони.

 

Терапия за лечение на розацея, зачервяване, капиляри и ангиоми:
Целта на процедурата по третирането им с Anthélia® е целенасоченото разрушаване на капилярните кръвоносни съдове, които са се разширили по размер и брой в случай на телеангиектазия, розацея и червени петна по повърхността на кожата.

Ето и някои от ефектите от терапията:

 • Спадане на зачервяванията: Светлинната енергия на IPL се абсорбира от кръвта в капилярите и разсейва този проблематичен кръвен поток. Този процес допринася за намаляване на зачервяванията и подобряване на общия тон на кожата.
 • Смаляване на видимите капиляри: IPL терапията насочва светлинна енергия към телангиектазии, които се пропускат и унищожават, което допринася за намаляване на видимостта на капилярите и подобряване на естетиката на кожата.
 • Намаляване на възпалението: IPL може да има и антиинфламаторен ефект, който помага за управлението на възпалението, характерно за розацеа.
 • Подобряване на общия вид на кожата: Стимулирането на производството на колаген също играе роля в подобряването на текстурата и тонуса на кожата.

Терапия за пигментации:
Пигментация на кожата е процес, който включва образуването и разпределението на цветни частици, наречени пигменти, в епидермиса на кожата. Тези пигменти са отговорни за цвета на кожата и играят важна роля във външния й вид. Въпреки този естествен процес, пигментационните проблеми могат да възникнат поради различни фактори. IPL фототерапията на пигментни петна с Anthélia® се основава на принципа на селективна фототермолиза, където светлинната енергия се насочва към тъмния пигмент в кожата, като например меланина в хиперпигментирани зони. Процедурата използва различни дължини на светлинните вълни, които се адаптират специално към целевите области, като едновременно с това запазват околните здрави тъкани. 
Прилагането на IPL за лечение на тъмни петна има за цел прецизно насочване на светлинната енергия върху областите с излишен пигмент. Тази енергия се абсорбира от меланина, като генерира топлина и стимулира постепенното й разграждане. С течение на времето, след повече от една сесия, тъмните петна се избледняват, а кожата придобива по-равномерен цвят.

Терапия за лечение на акне:
Процедурата за лечение на акне с Anthélia® използва светлинна енергия, която е абсорбирана от порите на кожата и от фоликулите на косъма. Този процес има няколко благоприятни ефекти:

 • Унищожаване на бактериите: Светлинната енергия, която достига кожата, има светкавичен ефект, който убива бактериите, причиняващи акне. Това помага да се намалят възпалението и развитието на ново акне.
 • Редуциране на производството на мазнини: IPL терапията може да намали дейността на себумните жлези. Това е важно за контролиране на омазняването на кожата и предотвратяване на нови пъпки.
 • Намаляване на възпалението: Светлината притежава антиинфламаторни свойства, които помагат да се намали възпалението в засегнатите областите. Това може да доведе до по-бързо заздравяване на кожата.
 • Стимулиране на регенерацията на кожата: IPL терапията стимулира производството на колаген и еластин в кожата, което помага за подобряване на текстурата й.

HydraCool Plus е многофункционална професионална система, която разполага с четири различни технологии за осигуряване на разнообразни индивидуални процедури за грижа за кожата.
Четирите технологии са:

 • AquaB – Технологията AquaB използва комбинация от вакуумно засмукване, спираловидни вихрови движения и концентрирани разтвори за дълбоко почистване, ексфолиране, повдигане и хидратиране на кожата, което води до свеж, младежки вид. Накрайникът за лечение на AquaB е специално проектиран, за да позволи оптимално почистване и ексфолиране на кожата, тя също така дава възможност на на продуктите да проникнат по-дълбоко в кожата за по-дълготрайни резултати.
 • VibroX – VibroX технологията използва комбинация от вибрация, червена LED светлина, CO2 микродермабразио и специално формулирани гелове за стимулиране на оксигенацията под повърхността на кожата. Дръжката и накрайникът, използвани при VibroX терапия, излъчват специфична вибрационна честота и амплитуда, което в комбинация с останалите елементи създава безброй CO2 мехурчета по повърхността на кожата. Тъй като мехурчетата проникват по-дълбоко в кожата, те задействат ефекта на Бор, който освобождава кислород в кръвта, спомагайки за енергизиране на кожните клетки. VibroX терапията ексфолира, оксигенира, хидратира и подхрани кожата едновременно, подмладявайки я отвътре навън.
 • Collagen+ – Collagen+ технологията използва радиочестота (RF) за загряване на колагена, който се намира под външния слой на кожата. Колагенът е отговорен за поддържането на контура и еластичността на кожата и чрез равномерно нагряване на колагена между 37-41°C стимулира съществуващия колаген и насърчава производството на нов колаген, което подобрява плътността и твърдостта на кожата. Collagen+ използва многополюсен RF, за да проникне в различни нива на кожата и да осигури по- равномерен резултат. Collagen + може да се използва за терапия на лицето, очите, шията, деколтето и ръцете.
 • UltraB – UltraB използва ултразвукови вълни за микро-загряване на кожата под повърхността, което насърчава подобреното кръвообращение и повишената пропускливост на външния слой на кожата. В същото време ултразвуковите вълни разграждат молекулната структура на разтворите, използвани по време на лечението, позволявайки на техните активни съставки да проникнат по-дълбоко в кожата.

HydraCool Plus е безопасна и ефективна професионална система от висок клас, подходяща за третеране на пигментация, бръчки и фини линии, сухота, разширени пори.

 

Aqua B – Водно дермабразио – Хидратация и подхранване.
Aqua B + Vibro X Bright – срещу пигментация.
Aqua B + Vibro X Fresh – намаляване на бръчките, ревитализиране и стягане.
Aqua B + Collagen + Лифтинг и изглаждане.
Aqua B + Ultra B – околоочен контур.
Aqua B + Vibro X + Ultra B + шия и деколте.
Aqua B + Ultra B + Collagen + Ревитализация за ръце.
HydraCool + 4 технологии – подмладяваща терапия.

Ronique HCool
Ronique HydraCool

Бустерни коктейли за интензивна стимулация на кожата с 95 % чист кислород от DermaOxy

RONIQUE избра за своите нови процедури – кислородна терапия за лице и скалп с 95% чист кислород. Посредством въздействието на кислороден апарат от DermaOxy, синергично допълнен от специфични бустери, съдържащи хиалуронова киселина, есенциални витамини, пептиди, тази процедура предизвиква незабавен лифтинг ефект и води до изглаждане на фините линии и бръчките.

Защо RONIQUE препоръчва DermaOxy терапията?

Използваните натурални съставки стимулират по естествен начин кожата и регенеративните процеси в нея и производството на колаген и еластин.

 • Без инжекционни и хирургични процедури се постига бърз анти-ейдж ефект.
 • Само след 20 минути резултата е видим, дори в зоната на околоочния контур.
 • Лицето запазва естествените мимики и изражение, а изглежда и се усеща видимо подмладено.

Какво представлява кислородната терапия?

Анти-ейдж кислородната концепция е терапия, с помощта на специално селектираните съставки от натурален произход допринасят за високата ефективност на тази терапевтична процедура с незабавен озаряващ ефект.

Тя цели съхраняване на здравето, хидратацията и подобряване на структурата на кожата по естествен начин, като терапията само подпомага естествените регенеративни процеси. Това е един ефективен и безопасен анти-ейдж метод с ботокс ефект, но без болезненото инжектиране.

Derma-OXY-900x1000

Ето как работи:

Оксигениращата терапия използва силата на чистия кислород, като под високо налягане и вакуум се въвеждат ценните субстанции дълбоко в дермата, където активно противодействат на последствията от процеса на стареене.

Тъй като кожата е устойчива на екзогенни субстанции, което не дава възможност на козметичните продукти да проникнат в дълбочинните структури, кислородния апарат предоставя необходимата външна намеса за усвояване  на активните съставки от серумите на DermaOxy чрез силата на чистия кислород.

Процедурата способства за дълбочинна хидратация и стимулира клетъчното обновяване.  Посредством високото налягане на кислорода  бустерните коктейли се въвеждат в дермиса и усилват силата и ефективността си.

След вливането на активните съставки се прилага кислороден масаж, който впръсква 95% чист кислород. Тази висока концентрация активира компонентите на серумите и анти-ейдж ефекта е моментално забележим.

Това е причината за високата ефективност на тази терапия.

MESOBOOST – неинвазивна мезотерапия от ново поколение – връщане на времето

Безиглената мезотерапия, е неинвазивна процедура от ново поколение, предназначена да подобри външния вид на кожата. В основата си този нов метод представлява въвеждане на активни съставки в дълбоките слоеве на епидермиса на кожата без използване на игли, а посредством електрическо поле, което временно “отваря” канали в клетъчните мембрани, като по този начин позволява по-доброто и лесно пропускане и абсорбиране на всички активни вещества в клетките на дермата.

Вероника, козметологът на RONIQUE казва за Mesoboost: „Това е устройство за двойно неинвазивно проникване. Комбинира мезо-чип технология (освобождаваща активни съставки) с технология за електропорация (чрез използване на електрически импулси), с цел оптимизиране на скоростта на абсорбиране на активните съставки от кожата. Двойната сила на Mesoboost запазва целостта и стерилността на активните съставки, които въвеждаме, за максимална ефективност на процедурата. Това е нещо наистина ефективно, което искаме да предложим на своите клиенти“.

Ето някои ключови характеристики, които се явяват и предимства на мезотерапията с Mesoboost:

 • Безболезненост на процедурата – поради факта, че не се използват игли, процедурата е по-малко болезнена и няма риск от наранявания или последващи инфекции.
 • Тази процедура подпомага лечението на различни, често срещани кожни проблеми – от акне и целулит до стареене на кожата.
 • Тъй като това е неинвазивна процедура, възстановителният период след нея е минимален.

Въздействие:

 • Оставя кожата хидратирана и изцяло освежена;
 • Подобрява еластичността и тургура й;
 • Извършва ефективно лечение на целулит и отстраняване на мазни депа, забележете – почти безболезнено;
 • Води до редуциране на бръчки и фини линии с чудесен анти-ейдж ефект – стягане, хидратация, лифтинг, оформяне на контура, заличаване на възрастовите петна, уплътняване на кожата 😊.

Какво съдържат прилаганите продукти в безиглената мезотерапия MESOBOOST?

 1. „Подмладяващ комплекс“ – анти-ейдж разтвор за лице, подходящ за изглаждане на линии и бръчки, при загубила обем и хидратация кожа.

Той представлява ултраконцентриран разтвор с мощно действие против стареене, чиято основна съставка – Патентован HLG нанополимер, прониква в дълбочина, като умножава ефективността на лечението.

Съдържа още:

 • ниацинамид, който притежава изглаждащо бръчките и депигментиращо действие, стимулиращо синтеза на колаген, с овлажняващо и подобряващо текстурата на кожата въздействие.
 • байкалин – клетъчен реактиватор/регенератор. Действа като забавя стареенето на клетките на дермата, намалява признаците на сухота и подобрява структурата, еластичността и стегнатостта на кожата.
 • палмитоил пентапептид-4 – пептид, който изглажда и подмладява лицето, като значително намалява дълбочината на статичните и динамични бръчки.
 • галактоманани – Той притежава действие, подобно на ретинол. Съставката против стареене ефективно се бори с бръчките и преждевременното стареене.
 1. Лифтинг комплекс за безиглена мезотерапия.

Подходящ за отпусната кожа, загубила еластичност, обем и гъвкавост.

Какво съдържа?

Диметиламиноетанол – Активна съставка с силно стягащо, антиоксидантно и анти-ейдж действие, с незабавен, дълготраен лифтинг ефект, който подобрява тургура и еластичността на кожата.

Ацетил тетрапептид-2 – Биотехнологичен пептид, който влияещ на синтеза на колаген и еластин, осигуряващ повдигащ и изравняващ ефект върху кожата.

Азиатска центела – Повишава синтеза на колаген и стимулира дермалния метаболизъм. Притежава възобновяващ епителната тъкан и вазопротективен ефект.

Глюкозаминогликани – подобряват структурата на кожата и насърчават регенерацията на дермалната тъкан. Тези съставки са мощни овлажнители и имат функцията на дермален пълнител.

Органичен силиций с анти-ейдж и стягащ ефект. Стимулира еластиновите и колагеновите влакна.

Целият този коктейл осигурява еластична, гладка и младежки стегната кожа.

Сияйна и видимо подмладена кожа с Mesoboost терапията на RONIQUE още след първата процедура!

Микронидлинг/Фракционна мезотерапия

Микронидлинг или фракционна мезотерапия е апаратна процедура, при която с помощта на множество миниатюрни игли, се създават безброй микротравми в кожата. Този минимално инвазивен метод се използва за естествено насърчаване на производството на колаген и за лечение на различни козметични проблеми – бръчки, белези, стрии, акне. Резултатът е гладка, стегната и тонизирана кожа и изцяло подобрен външния вид.

Микронидлинг е популярна козметична процедура поради редица предимства:

 • Стимулира синтеза на колагена и еластин, което води до подобрение на вида и тонуса на кожата.
 • Води до заличаване на фини мимически линии, бръчки и следи от стареене.
 • Помага в лечението на стрии и белези, като прави кожата по-гладка и еднородна.
 • Повишава абсорбацията на козметичните продукти и така подобрява ефективността им.
 • Подходяща е за различни типове кожа и може да бъде настроена според индивидуалните нужди и желания.
 • В сравнение с някои други козметични процедури, обикновено има кратък възстановителен период.
 • Ефективен е не само за кожата на лицето, но и може да се прилага на други части на тялото, където кожата има нужда от подобрение.

Какво да кажем за серумите на ITPharma?

Те са очаквано добра комбинация за микронидлинг с Dermapen.

Продуктите в комбинация с апаратната процедура насърчават хидратацията, за да поддържат еластичността на кожата и безкомпромисно коригират последствията от разрушителната сила на времето и фото стареенето, ефективно стягат кожата на лицето, шията и деколтето, като редуцират бръчките. Ефектът е WOW!

 • Анти-ейдж терапия – естествено – с хиалуронова киселина с висока концентрация! Това е най-хигроскопичната молекула в природата (1 грам може да улови 6 литра вода) и притежава различни регенеративни свойства.

Във формулите на ITPharma е използвана хиалуронова киселина със средно молекулно тегло, която има бактериостатични, противовъзпалителни, антиоксидантни и антиедемни свойства. Действа и като помощно средство при заздравяване на рани и за стабилизиране на колагеновите връзки, което е от решаващо значение за образуването на колаген тип I.

 • Продуктите за околоочния контур на ITPharma способстват за стягане на отпуснатите клепачи, намаляват торбичките под очите и премахват тъмните кръгове.
 • И двойна брадичка не е пощадена, защото терапията ефективно премахва подменталните мазнини.
 • Процедурата повлиява също косопада и стимулира растежа на косата и е подходяща както за жени, така и за мъже.

Козметикът на RONIQUE Вероника казва: „Това ми дава гаранция, че давам най-доброто на клиента. А това е единственото важно за нас 😊

LED светлинна терапия

Приложение и ползи:
LED терапията се използва за лечение на акне, фотостареене, отстраняване на пигментационни петна и стрии, почистване на порите, ускоряване лекуването на рани, лекуване на възпаление и дори облекчаване симптомите на депресия. Стимулира клетъчното обновяване, подмладява, лекува кожни възпаления. Намалява стрии, бръчки и пигментационни петна.
Успокоява симптомите на псориазис и херпес. Подсилва влагата и подхранването на кожата. Елиминира сивотата и жълтеникавостта на кожата.

LED светлина и цветове, които лекуват:

Червена LED светлина – действа много дълбоко, стимулира производството на колаген и повишава клетъчното обновяване, затова се използва за антиейджинг процедури. Дължинaтa нa вълнaтa пpи чepвeнaтa cвeтлинa e 630 мм c виcoĸa чиcтoтa и cилeн изтoчниĸ нa cвeтлинa. Toй пoвишaвa ĸлeтъчнaтa aĸтивнocт, yвeличaвa мeтaбoлизмa в ĸлeтĸитe, ĸapa ĸoжaтa дa oтдeля ĸoлaгeнoви фибри, ĸoитo зaпълвaт бpъчĸитe. Чepвeнaтa cвeтлинa пoдoбpявa ĸpъвooбpъщeниeтo, пoдoбpявa eлacтичнocттa нa ĸoжaтa, пpeмaxвa жълтия oтeнъĸ oт ĸoжaтa и я мaтиpa. Πocтигa eфeĸтa нa пoдмлaдявaнe, aнти oĸcидaция и възcтaнoвявaнe – ĸoмбиниpaни в eднo. Изĸлючитeлнo пoдxoдящ за xopa c ĸoжни aлepгии или cyxa ĸoжa. Πpeмaxвa бeли пeтнa пo ĸoжaтa, cтягa ĸoжaтa и изглaждa бpъчĸитe, възcтaнoвявa пoвpeдeнaтa ĸoжa, cвивa пopитe.

Синя LED светлина – прониква в кожата дълбоко, бори се с бактерии, успокоява раздразнения и зачервяване. Дължинaтa нa вълнaтa пpи cинятa cвeтлинa e 415 мм тя пpeoтвpaтявa пpoцeca нa възпaлeниe и фopмиpaнe нa aĸнe. Бeз дa yвpeждa ĸoжaтa cинятa cвeтлинa ycпeшнo yнищoжaвa бaĸтepиятa пpичинитeл и нaмaля възпaлeниeтo oт aĸнe. Зa ĸpaтъĸ пepиoд oт вpeмe aĸнeтo знaчитeлнo нaмaля и зaпoчвa дa ce лeĸyвa.

Жълта LED светлина – подобрява действието на нервната и лимфната система, затова може да се използва за релаксиращи терапии. Зapeждa ĸлeтĸитe c eнepгия, пoдпoмaгa жлeзитe, cпoмaгa зa xpaнocмилaнeтo, лeĸyвaнeтo нa ĸoжни бoлecти, пoдoбpявa имyннaтa cиcтeмa.

Зелена LED светлина – ускорява поправката на епидермиса, осветява и добавя еластичност и ето защо е често срещана при анти-бръчковите терапии. Heyтpaлизиpa, бaлaнcиpa и ycпoĸoявa пcиxичecĸия cтpec. Oтпycĸa лимфитe и oтoцитe.

Сертификати

УСЛУГАЦЕНА
Anthélia – Фотоподмладяване лице400 лв.
Anthélia – Фотоподмладяване шия и деколте350 лв.
Anthélia – Фотоподмладяване лице и шия450 лв.
Anthélia – Фотоподмладяване лице, шия и деколте550 лв.
Anthélia – Терапия за лечение на акне100 лв.
Anthélia – Терапия за лечение на розацея200 лв.
Anthélia – Терапия за пигментации 1-2 петна50 лв.
Anthélia – Терапия за пигментации 3-5 петна100 лв.
Anthélia – Терапия за пигментации лице300 лв.
Anthélia – Терапия за пигментации бузи200 лв.
Anthélia – Терапия за пигментации, лице и рамене500 лв.
Anthélia – Терапия за пигментации ръце150 лв.
Anthélia – Терапия на съдова звезда 3-5 зони200 лв.
HydraCool – Хидратация и подхранване90 лв.
HydraCool – Лифтинг и изглаждане120 лв.
HydraCool – Околоочен контур60 лв.
HydraCool – Пигментация, бръчки, стягане140 лв.
HydraCool+ 4 технологии – подмладяваща терапия180 лв.
DermaOxy – Кислородна терапия – Скалп110 лв.
DermaOxy – Кислородна терапия – Лице и шия110 лв.
DermaOxy – Кислородна терапия – Лице, шия и деколте140 лв.
Mesoboost – Lift complex180 лв.
Mesoboost – Rejuvenating complex180 лв.
Фракционна мезотерапия / Микронидлинг160 лв.
Фракционна мезотерапия / Микронидлинг + пилинг лице220 лв.
LED терапия40 лв.

Екип от специалисти

При избора на екип избрахме само доказани специалисти във всяка област от услугите, които предлагаме.

Работата

Събирайки екипа, избрахме хората не само по дипломи и доказан опит, но и хора, които обичат работата си.

Сигурност

Защото държим на Вас и Вашето здраве, осигуряваме редовна дезинфекция на помещенията и уредите.

error: Content is protected !!